Hírek

A Vitorlázó – dokumentumfilm Litkey Farkasról

Litkey_FarkasA BoatShow első napján, csütörtökön mutatták be a Vitorlázó című dokumentumfilmet, amely Litkey Farkasról és a magyar vitorlássportról szól.

A 46 éves Litkey Farkas tízszer nyerte meg a legrangosabb balatoni vitorlásversenyt, a Kékszalagot. Vitorlázó dinasztiába született, édesapja indult az 1972-es müncheni olimpián, ő maga pedig az 1996-os atlantai játékokon vett részt, mindketten Finndingivel versenyeztek.

Litkey Farkas 2001 és 2011 között nem talált legyőzőre Európa leghosszabb és legnehezebb tókerülő viadalán, a Kékszalagon, emellett négyszer nyerte meg a szóló Balaton-kerülő versenyt.

A film bemutatja a 2012-es Kékszalag felkészülési pillanatait, a hazai hajóépítő mérnökök tudományát, a csapatmunka fontosságát, s az edzéseket a Balatonon. A film rendezője Kollmann András, aki korábban Erőss Zsoltról forgatott dokumentumfilmet A hópárduc talpra áll címmel.

A Litkeyről szóló filmről a rendező elmondta, hogy állami támogatás nélkül készült el. Az 52 perces mozi nem számol a televíziós forgalmazással, az áprilisi díszbemutatót követően letölthetővé válik egy honlapról.

Add Comment

Click here to post a comment

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya