Hírek

A Volt egyszer egy… Hollywoodból is minisorozat lehet – állítja Brad Pitt

Volt egyszer egy... Hollywood – Brad Pitt

Brad Pitt szerint igencsak nagy az esélye annak, hogy Quentin Tarantino a Volt egyszer egy… Hollywoodot is minisorozat formájában küldi a kisképernyőre. Közel négy és fél órás változat a Netflixen? Ide vele!

Maga a gondolat egyébként közel sem elrugaszkodott, hiszen Tarantino pontosan ezt tette előző filmjével, az Aljas nyolcassal. Noha az ötlet állítólag nem tőle, hanem a Netflixtől érkezett, a rendező azonnal ugrott, hiszen ki ne mutatná meg szívesen munkájának teljes hosszát. Az Aljas nyolcas minisorozat-változata áprilisban került a streaming oldalra, és simán lehet, hogy hamarosan követi is őt a legújabb Tarantino film.

Itt van minden idők 8 legjobb Tarantino jelenete

A Volt egyszer egy… Hollywood bár a legelső hullámban komoly rajongást váltott ki a kritikusokból, és nagyon sokan Oscar-özönt kiáltottak, ahogy egyre többen látták a filmet, úgy csitulnak kissé az indulatok. A Leonardo DiCaprio, Brad Pitt és Margot Robbie főszereplésével készült filmet egyébként sokan éppen a hossza miatt bírálják, így lehet, hogy nem mindenki lelkesedik majd az ennél is bővebb lére eresztett minisorozaton. Noha ha egy alkotás lassabban építi a történetet és a hangulatot helyezi sokszor az előtérbe, akkor az pont, hogy sorozat formájában tud kibontakozni igazán.

A két óra negyven perces moziverzió helyett a hosszabb változat már négy óra húsz perc körül mozogna, ezzel pedig – ha azt nézzük, hogy az Aljas nyolcas 50 perces részeket kapott – a Volt egyszer… várhatóan ötrészes lenne. És hogy mit nem láttunk eddig? Azt eddig is tudtuk, hogy több színészt is kivágtak a film végső változatából, hogy emberire szorítsák a játékhosszát. Így a minisorozat elhozhatja nekünk Tim Rothot mint egy komornyik, James Marsdent mint Burt Reynolds és Danny Strongot mint James Dean. Ezek mellett van egy hosszabb úszós jelenet Robbie-val, illetve a pusztán tízéves Julia Butters, aki DiCaprio oldalán szerepelt a filmbéli filmben is több játékidőt kapott a rendezői változatban.

A hírt maga Tarantino egyelőre nem erősítette meg, ahogy Pitt sem szögezte le, hogy az esetleges alkotás a Netflixnél jelenne meg, de erre van azért a legnagyobb esély. A színész – aki ezzel a filmmel és az Ad Astraval ismét megmutatta, mennyire jó abban, amit csinál – nagyon lelkes az ötletért és azt nyilatkozta, hogy az új változattal mindkét világból megkaphatnánk a legjobbat. Megmaradna a nagyvásznas moziélmény, de a kisképernyős darabbal kiteljesedne a tartalom.

„Brad Pitt alulértékelt” – állítja az Ad Astra rendezője

Egyelőre tehát csak várunk, de ha azt nézzük, hogy a Volt egyszer egy… Hollywood 280 millió dollárt termelt már most, van miben reménykedni. Arról nem is beszélve, hogy ha a Netflix az Aljas nyolcas esetében is rágta Tarantino fülét, akkor nehéz elképzelni, hogy egy sokkal jobb és ünnepeltebb darab, amely közel másfél órányi anyaga hiányzik a mozifilmből ne érdemelné ki a minisorozat formátumot.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com