Hírek

A Vonat Busanba alkotója már a harmadik részt tervezi

A zombis-vonatos dél-koreai akciófilm egy jóval gyengébb folytatást már megélt, de talán egy harmadik még helyrehozhatná a Vonat Busanba renoméját.

Sang-ho Yeon a Variety-nek nyilatkozott a napokban, ugyanis legújabb sorozata, az Út a pokol felé (Hellbound) nemrégiben a Netflixen debütált. Az interjúban természetesen nem csupán a hat részes fantasy szériáról esett szó, említették például a dél-koreai rendező áttörést hozó alkotását is. Öt éve mutatták be ugyanis a Vonat Busanba: Zombi expressz című elsöprő horror-akciófilmet, amely ránk is nagy hatással volt. Annyira, hogy az évtized legjobb horrorjai közt is helyet kapott a távol-keleti alkotás.

Peninsula: Holtak szigete

A sikert nem lehetett annyiban hagyni: egy éve jelent meg a folytatás Peninsula: Holtak szigete címmel, amely messze elmaradt a várakozásoktól, ráadásul műfaji értelemben és stílus szempontjából is más nívót képviselt, mint elődje. Sang-ho Yeon elmondása szerint pont ez a variálás az, ami segíthet:

„Szerintem a zombis műfaj nagyon hagyományokhoz kötött, de mindig függ attól, mit adunk egyénileg hozzá.”

A rendező a Variety interjújában mesélt arról, hogy vannak ötletei arról, mi történik a Peninsula után, és feltétlenül meg is akarja valósítani – csupán az történt, hogy igazán elfoglalt lett az utóbbi időben. A második film egy posztapokaliptikus környezetben játszódó, autós üldözésekkel teli akciófilm volt – a harmadik rész története egy elzártabb helyen zajlana. Emellett a rendező célja az is, hogy a különálló sztorik összefonódjanak valamilyen formában, egységesítve ezzel az univerzumot.

Már csak a technikai okok miatt Sang-ho Yeon azon is gondolkodik, hogy tévésorozatban folytassa a Busant, bár a feltételek Dél-Koreában egyelőre alig teszik lehetővé egy olyan látványos produkció elkészültét a tévéképernyőkön, mint amekkorára itt szükség lenne.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com