Hírek

A Wall Street farkasának szinkronja győzött Debreceni Szinkronszemlén

A Wall Street farkasa (The Wolf of Wall Street)

A Wall Street farkasa (The Wolf of Wall Street)Az 1964-ben útnak indított, de a nyolcvanas években megszűnt Debreceni Szinkronszemle az 50. évfordulóján kelt életre a 102 éves Apolló moziban március 6. és 8. közt.

Hevér Gábornak, A Wall Street farkasa című brókerdrámában Leonardo di Capriónak a hangját kölcsönző színművésznek ítélte oda a legjobb férfi szinkronszínész díját a szakmai zsűri. A legjobb szinkronrendezés díját szintén ebben a filmben nyújtott teljesítményéért Dóczy Orsolya érdemelte ki, a legjobb női szinkronszínész Börcsök Enikő színművész lett, aki a Női szervek című filmben Shannon Mullins magyar hangja volt – az ő szinkronhangját még mi is megdicsértük! Mindkét film szinkronja a MAFILM Audio stúdiójában készült.

A szakmai konferenciával, előadásokkal, filmbemutatókkal és közönségtalálkozókkal fűszerezett hiánypótló eseményhez hasonlót több mint két évtizede nem rendeztek az országban. A hagyományoknak megfelelően az egy évvel korábbi filmtermést figyelembe véve, a 2013-as év 10 filmszinkronja versenyzett.

A szakmai zsűri elnöke Veress József filmkritikus, tagjai Ráckevei Anna színművész, a Csokonai Nemzeti Színház igazgatója és Kelemen Zoltán, az Egyesület a Magyar Szinkronért szóvivője voltak. A 10 versenyfilmet a közönség a zsűrivel együtt tekinthette meg a három nap során.

Fontos szempont volt, hogy a filmek minőségi szinkronjai versengjenek egymással, ne pedig maguk a filmek. Az újra elindított Debreceni Szinkronszemlével azt szeretnék elérni, hogy a televíziós tömegtermelés idején a magyar szinkron meg tudja őrizni értékálló minőségét, hitelességét – mondta Kerekes Sándor.

Veress József filmkritikus, a Debreceni Szinkronszemle zsűrijének elnöke értékelésében elmondta: a mezőnyből kiemelkedett a Dóczi Orsolya rendezte szinkron (A Wall Street farkasa), amely kiérdemelte a legjobb szinkronfilm díját az eredeti hangi világának maradéktalan átültetése, atmoszférájának pontos tolmácsolása, kiváló szereposztása és színészvezetése révén.

Börcsök Enikő a Női szervek című filmben a közönségesség széles skáláján, vérbő humorral brillírozott, Hevér Gábor pedig teljesen azonosulva Leonardo di Caprióval (akit egyébként már többször „tolmácsolt”) az eltorzult amerikai álom tragikus figurájának portréját teremtette meg hitelesen – indokolta a döntést a zsűri elnöke.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com