Hírek

A Warner Bros „feljelentő-rendszert” fejlesztett a koronavírus ellen

A Warner Brothers intézkedéseivel a legszigorúbb rendőrség címet célozza meg, de szükség van rá, hogy újra foroghassanak a nyári blockbusterek.

Amerikában a járványhelyzet nem enyhül, de Európában már sokan a második hullámról beszélnek. A Warner Brothers blockbustereinek forgatása azonban lassan újrakezdődik az Egyesült Királyságban. A stúdió a tervek szerint egy hónapos szünet után fogja újraindítani a Legendás állatok soron következő részének és a Batman gyártását Robert Pattinsonnal a főszerepben. A visszaállás azonban nem megy kompromisszumok nélkül, a stábtagoknak be kell tartaniuk a Covid-19 vírus elleni védekező előírásokat, és a

Warner egy név nélküli „feljelentő” rendszert is készíttetett, amivel a stáb tagjai figyelmeztethetik idősebb tagjaikat, ha az előírások megszegését tapasztalják – írja a Deadline.

Kevin Trehy, a Warner Bros filmforgatásokért felelős elnökhelyettese elmondta, hogy hallgatnak a filmek mögött álló csapat kéréseire. A gyártásban továbbá alkalmaznak biztonsági szakértőket a járvány terjedésének megfékezése érdekében. Úgy fogalmazott, hogy a Warner lett a „legszigorúbb rendőrség” Covid kérdésekben. A stúdió a brit szabályoktól is sokkal alaposabb intézkedéseket tett.

Mindezzel együtt az újrainduló forgatások óvatos léptekkel haladnak előre és a producerek felkészültek a rugalmasságra. Trehy hozzátette, hogy „senki nem tudja, hogyan néz ki egy ütemterv az új-normálisban.” Az elnökhelyettes szerint hosszabb felkészülésre lesz szükség a forgatások előtt és minden produkciónak képesnek kell lennie változtatni a gyártási módszereken, ha arra kerülne sor.

Ha a járványhelyzet továbbra sem enyhül – és nem fog, akkor más stúdióknál és más országokban is számíthatunk ilyen és ehhez hasonló intézkedésekre. Feltételezem Magyarországon is népszerű lenne egy „jelentsük fel a másikat” rendszer, de ne legyen igazam.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com