Hírek

A Watchmen gyönyörű nézettséget hozott

Watchmen – Regina King

Remek startot vett a Watchmen: az HBO nem produkált ilyen számokat a Westworld óta.

Watchmen, az HBO új vezető sorozata teljesítette a várakozásokat. Damon Lindelof sorozata, amelyet Dave Gibbons és Alan Moore ikonikus képregényéből adaptáltak, 1,5 millió amerikai nézőt ültetett le a mindenféle képernyők elé, ha az összes platformot nézzük, tehát az HBO-t, HBO Now-t és az HBO Go-t – írja a The Wrap.

Ez az HBO birodalom legerősebb sorozatnyitánya három éve, a Westworld 2016-os premierje óta. Csak a tévés HBO esti kilences nyitóvetítése 800 ezer embert érdekelt.

A sorozatot a kritika is ajnározva fogadta. „Drágának néz ki, de nem üres. A karakterek embersége kiemeli a képregényadaptációk közül, jórészt a kivételes szereplőgárda miatt, mint Regina King, Jeremy Irons és Don Johnson” – írták többek között.

Avatar

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya