Hírek

A Watchmen rendezőjétől jön az új Óz, a csodák csodája

Vajon megközelíti-e majd az új film az 1939-es változat sikerét?

Újabb feldolgozást kap egy hollywoodi klasszikus: ezúttal az Óz, a csodák csodáját dolgozzák fel. Állítólag azonban teljesen más köpenybe bújtatják majd a sárga köves utat – írja a Collider.

Fran Baum 1900-ban írt gyermekkönyve a mai napig sikeres; nagyrészt a tömérdek mennyiségű feldolgozás miatt. Ezek leghíresebbje pedig kétségkívül az 1939-es film Judy Garland főszereplésével. Most azonban újabb adaptáció készül az Óz, a csodák csodájához,

a rendezői székben pedig a Watchmen, a Gyilkosság és a Westworld epizódjain is dolgozó Nicole Kassellt találjuk.

Az alkotó most a New Line Cinema égisze alatt formálja újra a jól ismert történetet. Ha pedig valaki azt gondolná Kassell korábbi munkásságát elnézve, hogy elég éles a váltás, az megnyugodhat. Az előzetes hírek szerint ugyanis a produkció az eredeti regényhez nyúl majd vissza és jobban eltávolodik a grandiózus musicaltől. 

Ahogy maga a rendezőnő fogalmaz:Megtiszteltetés, hogy egy ilyen legendás mesét gondolhatok újra. A lehetőség, hogy a történet eredeti témáival – mint bátorság, szeretet és otthon – foglalkozhassak nem is jöhetett volna jobb időben.

Szereplőkről és premierdátumról még korai lenne beszélni, de hamarosan biztosan befutnak az első nagy nevek. 

Ez a legújabb darab persze csak egy hosszú sor új állomása lesz. Dorka és Totó meséjét ugyanis már számtalanszor feldolgozták mind a nagy-, mind a kisképernyőn. Sőt, számos hangoskönyv is érkezett már a jól ismert sztorihoz. 2013-ban pedig Sam Raimi gondolta újra Óz történetét James Franco főszereplésével. Ez volt a kevésbé jól sikerült Óz, a hatalmas.

Reméljük, hogy a legújabb változat Kassell tolmácsolásában nagyobb sikert arat majd.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com