Hírek

A Zendaya alakította Chani nagyobb szerepet kap a Dűne 2. részében

Egyre több részletet tudunk a Dűne folytatásáról, amely ismét elhozza nekünk Zendaya és Timothée Chalamet párosát. A 2. filmről most maga Denis Villeneuve nyilatkozott nemrég.

Frissítés: A cikket augusztus 21-én megváltoztattuk, hogy tükrözze a hírt, miszerint Zendaya karaktere, Chani csak az egyik főbb szereplője lesz a folytatásnak.

Még be se mutatták a év kétségkívül egyik legjobban várt alkotását, a Dűnét, Denis Villeneuve író-rendező máris a folytatáson dolgozik.

A Dűne 2. részéről pedig már azt is tudjuk, hogy Zendaya karakterére nagyobb hangsúly esik majd.

A fiatal színész tehát ismét Chani bőrébe bújik majd, aki a hamarosan érkező első film főhősének, Paulnak (Chalamet) segít eligazodni a fremenek világában.

A forgatókönyvbe állítólag már bele is kezdett Villeneuve, akinek nagy álma volt évtizedek óta, hogy filmvászonra varázsolja Frank Herbert ünnepelt sci-fi könyveit. Ráadásul lelkesedését a stúdiók is osztják. Ahogy ő fogalmazott, mind a Warner Bros., mind a Legendary 100%-ban mögötte és a készülő projekt mögött állnak. Már csak azért is, mert igen komoly bevételre számítanak mind az első, mind a második filmtől. Az elsőt pedig nem mellesleg imádják.

Persze mindezzel is együtt is korai lenne még a film megjelenéséről beszélni, hiszen a giga produkció forgatása és utómunkálatai is eltartanak majd egy jó ideig. Az azonban mindenképpen jó hír, hogy alakul a Dűne 2. felvonása, és hogy biztosan visszatér benne Zendaya és Timothée Chalamet is. A többi sztárról azonban egyelőre nem tudni.

A Dűne október 22-án kerül a nézők elé mind a mozikban, mind az HBO Max platformján.

Mi ugyan egyelőre csak előzetest, valamint gyönyörű karakterplakátokat kaptunk az ikonikus sci-fi újragondolásához, de már azok is azonnal megvettek minket.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.