Hírek

A Zöld könyv rendezője és Viggo Mortensen újra együtt

Peter Farrelly következő nagyjátékfilmje egy háborús dramedy lesz, ami egy sörszállítmány és egy veterán katona történetét meséli el. Eddig ötletünk sem volt, kik keltik majd életre a szokatlan sztori szereplőit, de már egyet legalább ismerünk közülük. A rendező előző filmjében Viggo Mortensennel dolgozott együtt, aki most ismét csatlakozik hozzá.

Még tavaly írtuk meg, hogy a Zöld könyvet rendező Peter Farrelly javában dolgozik következő nagyjátékfilmjén. Ez egy háborús dramedy lesz, amelynek egyelőre hivatalos címe még nincsen, de a The Greatest Beer Run Ever: A True Story of Friendship Stronger Than War című könyvet veszi alapul. A regény forgatókönyvvé adaptálásán is maga Farrelly dolgozik, valamint Brian Currie és Pete Jones is segíti.

A könyv egy valós történetet mesél el, méghozzá az egyik szerzőéjét, John “Chickie” Donohue-ét. Donohue háborús veterán volt, aki kereskedőnek állt, majd önszántából visszaindult a vietnámi hadszíntérre New Yorkból. A küldetése az volt, hogy a hazaiak leveleit elvigye a harcoló katonáknak egy hátizsáknyi hazai sörrel egyetemben.

John Donohue (jobb oldalt) átszelte a világot, hogy hazai sört vigyen a Vietnámban állomásozó katonáknak.

Legutóbb még azt írtuk, hogy nem tudni, kikkel viszi vászonra ezt a történetet Farrelly, de a helyzet végre változott. Méghozzá nem is akárhogyan, ugyanis Viggo Mortensen csatlakozott a stábhoz. A Variety szerint nem a főszereplő lesz Mortensen, de tekintve, hogy a Zöld könyv karrierje harmadik Oscar-jelölését hozta neki, talán joggal várhatjuk, hogy Farrelly nem egy huszadrangú háttérfigurát szánt neki.

A színész egyébként épp a Zöld könyv után próbálta ki magát másfajta szerepkörökben is, történetesen íróként és rendezőként. A Falling című drámája (melynek főszerepét is ő játszotta) az idei Sundance Filmfesztiválon debütált, amit Cannes-ba is meghívtak volna, ha a koronavírus-járvány nem kavar be.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com