Hírek

A Zöld könyv rendezője máris új filmre készül

Peter Farrelly nem ül babérjain a Zöld könyvet érő Oscar-díj eső után sem, máris új projektbe veti magát. Ezúttal egy igaz történeten alapuló dramedy rendezésére szerződött, amely a vietnámi háború idején játszódik.

A Zöld könyv: Útmutató az élethez igen nagyot ment idén az Oscaron: többek között a Legjobb film díját is elnyerte. Nem csoda, ha mindenki kíváncsi, a rendező Peter Farrelly vajon merre indul tovább. A válaszra nem kell tovább várni, Farrelly ugyanis leszerződött a Skydance-szel egy háborús dramedy elkészítésére – adta hírül a Variety.

A film alapját Joanna Molloy és John “Chickie” Donohue könyve adja, a The Greatest Beer Run Ever: A True Story of Friendship Stronger Than War. A hosszú cím Donohue saját történetét takarja, aki veterán katonából lett kereskedő volt 1967-ben. Egy New York-i bárban született ötlet miatt kelt útra Vietnámba azzal a céllal, hogy az otthon maradottak bátorító üzeneteit eljuttassa a világ másik végén harcoló katonákhoz. És még valamit: egy hátizsáknyi hazai sört.

Donohue (jobb oldalt) a bajtársaival

A The Greatest Beer Run Evert Farrelly nemcsak rendezi, de a forgatókönyvét is ő fogja írni, amelyben segítségére lesz Brian Currie (a Zöld könyv társírója) és Pete Jones (aki az Elhajlási engedélyen dolgozott együtt Farrellyvel). Mivel a projektet még csak most jelentették be, nem tudni, kik játszanak majd benne, vagy hogy egyáltalán mikor láthatjuk, de az abszurdnak tetsző, szokatlan történet mindenképp figyelemfelkeltő.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com