Hírek

A Zöld könyv rendezője máris új filmre készül

Peter Farrelly nem ül babérjain a Zöld könyvet érő Oscar-díj eső után sem, máris új projektbe veti magát. Ezúttal egy igaz történeten alapuló dramedy rendezésére szerződött, amely a vietnámi háború idején játszódik.

A Zöld könyv: Útmutató az élethez igen nagyot ment idén az Oscaron: többek között a Legjobb film díját is elnyerte. Nem csoda, ha mindenki kíváncsi, a rendező Peter Farrelly vajon merre indul tovább. A válaszra nem kell tovább várni, Farrelly ugyanis leszerződött a Skydance-szel egy háborús dramedy elkészítésére – adta hírül a Variety.

A film alapját Joanna Molloy és John “Chickie” Donohue könyve adja, a The Greatest Beer Run Ever: A True Story of Friendship Stronger Than War. A hosszú cím Donohue saját történetét takarja, aki veterán katonából lett kereskedő volt 1967-ben. Egy New York-i bárban született ötlet miatt kelt útra Vietnámba azzal a céllal, hogy az otthon maradottak bátorító üzeneteit eljuttassa a világ másik végén harcoló katonákhoz. És még valamit: egy hátizsáknyi hazai sört.

Donohue (jobb oldalt) a bajtársaival

A The Greatest Beer Run Evert Farrelly nemcsak rendezi, de a forgatókönyvét is ő fogja írni, amelyben segítségére lesz Brian Currie (a Zöld könyv társírója) és Pete Jones (aki az Elhajlási engedélyen dolgozott együtt Farrellyvel). Mivel a projektet még csak most jelentették be, nem tudni, kik játszanak majd benne, vagy hogy egyáltalán mikor láthatjuk, de az abszurdnak tetsző, szokatlan történet mindenképp figyelemfelkeltő.

Vida László

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..