Hírek

A24 Filmfesztivállal indítja az újévet a Mozinet

dream scenario álmaid hőse

Január első hetében az A24 – Mozinet Filmfesztivál keretében az A24 stúdió négy alkotását láthatják az érdeklődők a Toldi moziban – közülük hármat az országos mozibemutató előtt.

Az A24 – Mozinet Filmfesztivál keretében 2024. január 4. és 7. között minden este egy, a néhány év alatt legendássá vált amerikai filmstúdió, az A24 gyártásában készült nagyágyút láthat a közönség a budapesti Toldi moziban – írja a forgalmazó sajtóközleménye.

A január 4-én látható Vaskarom a pankráció világát megreformáló Von Erich-család már-már hihetetlen, de igaz történetét meséli el. A Sundance Filmfesztivál legjobb rendezőnek járó díjával kitüntetett Sean Durkin (Martha Marcy May Marlene) első nagyköltségvetésű filmjének főszereplője Zac Efron, az operatőre pedig Erdély Mátyás (Saul fia, Napszállta) volt.

A január 5-én vetítésre kerülő Előző életek a 2023-as év legnagyobb kritikus- és közönségkedvenc romantikus filmje: szívszorító történet az életre szóló döntésekről, kihagyott lehetőségekről és az igaz szerelemről. A Sundance Filmfesztivál és a Berlinale versenyprogramjában bemutatott alkotás a Rolling Stone szerint „a legjobb film, amit idén csak láthatsz”.

Az Álmaid hőse (vetítés: január 6.) Nicolas Cage nagy visszatérése: a filmben egy zseniális, a kritikák szerint Oscar-érdemes alakítással gúnyolja ki a társadalmunk kulturális és társadalmi stigmáit, felejthetetlenül szórakoztató módon.

Ari Aster filmje, az Amitől félünk (vetítés: január 7.) pedig Joaquin Phoenix jutalomjátéka: a színész a Joker Oscar-díjas szerepe után ismét briliánsan alakítja a külvilág őrületére saját őrületével válaszoló kisembert. A kultikus Örökség és Fehér éjszakák rendezője ismét bebizonyítja, mennyire magabiztosan keveri a legkülönfélébb filmes műfajokat, teljesen egyedi és megdöbbentő látványvilágot teremtve.

További információ, valamint csütörtöktől jegyvásárlás az esemény Facebook-oldalán.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com