Hírek

Filmet kap a közösségi háló sötét oldala?

Aaron Sorkin A közösségi háló folytatásán gondolkozik. Az azonban, hogy megvalósul-e a projekt, jelenleg még kérdéses.

Milyen hatással van a Facebook a demokráciára? Az izgalmas kérdés Aron Sorkin fantáziáját már egy ideje piszkálja. A közösségi háló premierje óta sok új információ látott napvilágot a közösségi médiával kapcsolatban, ami a forgatókönyvíró fejében folyamatos formálódás alatt van. Ha készül folytatás a filmhez, már tudja, hogy mi szolgáltatná az alapot saját élményein túl.

Roger McNamee a Facebook egy korai befektetője. Amikor Zuckerberggel találkoztak, a Facebook alapító atyja 22 éves volt, McNamee 50. A pozitív kezdetek ellenére azonban a zenészként is ismert befektető megírta Zucked című memoárját, amelyben a Facebook demokráciára mért negatív hatásaival is foglalkozik.

Sorkin, ha Fincher rendezné a filmet, vállalná a folytatás megírását. Mindez jelen pillanatban azonban még csak koncepció, amiről azonban sokan beszélnek. Fincher pedig várakozó állásponton van a lehetőséggel kapcsolatban.

„A labda a te oldaladon pattog, majd megböklek Facebookon, hogy emlékeztesselek.”

Miközben legújabb rendezése, ami a filmtörténet egyik alapművének, az Aranypolgár a születésének körülményeit dolgozza fel, novemberben premierel a Netflixen.

Fincher korábban olyan filmek producere és társkészítője volt mint a KártyavárMindhunter, Love, Death & Robots,  jól látszott, hogy az együttműködés hosszabb időre szól. Várható volt, hogy legújabb filmjének is a szolgáltató platformján lesz a premierje.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com