Hírek

Aaron Sorkin új filmjét Sacha Baron Cohennel forgatja

Már több mint 10 éve próbálja elkészíteni az Oscar-díjas forgatókönyvíró, Aaron Sorkin a The Trial of the Chicago 7 című filmet. Ezúttal úgy tűnik, sínen van a produkció.

2007-ben írta Sorkin a The Trial of the Chicago 7 szkriptjét – akkor még úgy tűnt, Steven Spielberg rendezi majd a belőle készült filmet. A forgatókönyvírói sztrájk azonban közbeszólt, és a produkciót határozatlan időre felfüggesztették. Spielberg időközben a Hadak útjánnal és a Tintin kalandjaival foglalkozott, ezzel jó időre lekötve magát, elszakadva Sorkintól. Később Paul Greengrasst (Jason Bourne, A United 93-as) kezdte érdekelni a film, de képtelenek voltak megegyezni a Dreamworksszel a költségvetésről.

Napjainkban azonban Aaron Sorkin már rendező:

első filmje a kritikai sikereket elérő Elit játszma volt Jessica Chastainnel a főszerepben. Az író így magára vállalhatja a direktori teendőket is, ezzel újra életet lehelve a Trialbe.

Sacha Baron Cohen

Az igaz történeten alapuló szkript egy bírósági tárgyalás körül zajlik, melyben a hét vádlottat vietnámi háború ellenes tüntetéseken tartóztattak le 1968-ban. Az egyik aktivistát, Abbie Hoffmant pedig Sacha Baron Cohen alakíthatja majd, aki még 2007-ben is jelölt volt a szerepre. A színész legutóbb a Who is America? című sorozattal állt elő, de nemsokára érkezik egy komolyabb sorozata, The Spy címmel. Sorkin filmje jó elrugaszkodás lehet neki a beöltözős kandi-kamerás humortól.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés