Hírek

Abszurd filmben játssza el Ronald Reagant Will Ferrell

Will-Ferrell- Eleinte csak azok a hírek érkeztek, hogy Will Ferrell alakítja majd a legközelebbi filmben Amerika egyik legellentmondásosabb elnökét, Ronald Reagant. Bár a szerep akár a komolyabb, drámaibb filmek felé is irányíthatta volna Ferrellt, a film története alapján ettől nem kell tartanunk – áll a collider hírében.

Will Ferrell neve hallatára nyilvánvalóan senkinek sem a nehéz, fajsúlyos drámák jutnak az eszébe, bár ez koránt sem jelenti azt, hogy ne lenne a színész tehetséges. Azonban olyan filmek után, mint a Zoolander 2, a Megjött Apuci, a Pancser Police vagy a Tesó-tusa elsőre meglepőnek tűnt a hír, miszerint Ferrell játssza el Amerika 60. elnökét a frappánsan Reagan címet kapó legújabb alkotásban. A történet viszont nem ennyire egyszerű, hiszen a forgatókönyvet író Mike Rosolio tökéletes alapanyagot írt ahhoz, hogy a film vígjátékként debütálhasson a mozivásznon.

A film akkor kapcsolódik be az elnök életébe, mikor az elnökségének második ciklusában van és demenciával küzd. Egy fiatal és ambíciózus gyakornok azt a feladatot kapja, hogy győzze meg az elnököt, ő csak egy színész, aki épp egy készülő filmben játssza el az elnököt. A történet természetesen azért is hat extrán abszurdnak, mert Reagan a fiatal éveiben színészkedésből élt, noha igazi, komoly főszerepekig nem igazán jutott el, így fordulva a politika felé a 60-as évek második felében.

Ezúttal tehát nem egy olyan, már sokszor látott történetet kapunk, amelyben egy külső embernek kell beépülnie és eljátszania az elnököt, hanem magának az elnöknek kell önmagát eljátszania egy nem létező forgatáson. Bár rendezőt még nem talált a projekt, hamarosan szabad lesz az út a stódiók előtt, hogy lestoppolják az alkotást, akkor pedig biztosan hamar találnak valakit a rendezői székbe.

Az előkészületek már a szövegkönyvek összeolvasásánál tartanak, így azt is tudjuk, hogy Will Ferrell mellett szerepel majd a filmben Lena Dunham (Csajok című sorozat) és John Cho (Star Trek filmek) is.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Horrort nem néz, mert fél tőlük.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés