Hírek

Acélember 2 bejelentve, Batman és Superman egymás ellen

Acélember 2 logó
Az Acélember 2 logója a Comic Con 2013-on. Forrás: movieweb.com

Batman vs. SupermanA Sötét lovag és az Acélember először szerepel majd együtt egy komoly filmben: a Comic Con 2013 eseményen megtörtént a hivatalos bejelentés az Acélember 2-ről. A film 2015 nyarán kerül a mozikba.

Minden idők két legnagyobb szuperhősét ismét Zack Snyder rendezi, de Christopher Nolan is produceri szerepet vállal. A bejelentést Greg Silverman és Sue Kroll, a Warner Brothers elnökei tették meg a sci-fi és képregények első számú világeseményén, a Comic Conon. Supermant ismét Henry Cavill alakítja (és Amy Adams szerepe is biztos), Christian Bale azonban már régen egyértelművé tette, hogy nem vállalja el újra Batman szerepét – a következő évek egyik nagy kérdése lesz tehát, ki léphet a nyomába.

A két szuperhős viszonya legalábbis feszültnek tűnik, ugyanis a következő idézet vezette fel az eseményt, mielőtt leleplezték volna a film logóját:

Azt akarom, Clark, hogy emlékezz. Egész hátralévő életedben. Minden bensőséges pillanatodban. Egész hátralévő életedben érezd a markom a torkodon. Azt akarom, hogy emlékezz az egyetlen emberre, aki legyőzött.” (The Dark Knight Returns képregény, saját fordítás.)

Emma Thomas executive producer a következőt nyilatkozta: „Bár A sötét lovag-trilógiánk befejezett egész, minden bizalmunk megvan abban, hogy Zack friss interpretációja új és izgalmas irányt mutat majd a karakternek. Az ő Supermanje egy egész új világ kapuját tárta ki, és már alig várjuk, mi mindent művelhet a két szereplővel.

Acélember 2 logó
Az Acélember 2 logója a Comic Con 2013-on. Forrás: movieweb.com

A történetet Zack Snyder és David S. Goyer írja majd, utóbbi felelős a forgatókönyvért is. A produkció 2014-ben kezdődik, az Acélember 2 pedig 2015 nyarán debütál majd.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Add Comment

Click here to post a comment

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya