Hírek

Acélember 2 bejelentve, Batman és Superman egymás ellen

Acélember 2 logó
Az Acélember 2 logója a Comic Con 2013-on. Forrás: movieweb.com

Batman vs. SupermanA Sötét lovag és az Acélember először szerepel majd együtt egy komoly filmben: a Comic Con 2013 eseményen megtörtént a hivatalos bejelentés az Acélember 2-ről. A film 2015 nyarán kerül a mozikba.

Minden idők két legnagyobb szuperhősét ismét Zack Snyder rendezi, de Christopher Nolan is produceri szerepet vállal. A bejelentést Greg Silverman és Sue Kroll, a Warner Brothers elnökei tették meg a sci-fi és képregények első számú világeseményén, a Comic Conon. Supermant ismét Henry Cavill alakítja (és Amy Adams szerepe is biztos), Christian Bale azonban már régen egyértelművé tette, hogy nem vállalja el újra Batman szerepét – a következő évek egyik nagy kérdése lesz tehát, ki léphet a nyomába.

A két szuperhős viszonya legalábbis feszültnek tűnik, ugyanis a következő idézet vezette fel az eseményt, mielőtt leleplezték volna a film logóját:

Azt akarom, Clark, hogy emlékezz. Egész hátralévő életedben. Minden bensőséges pillanatodban. Egész hátralévő életedben érezd a markom a torkodon. Azt akarom, hogy emlékezz az egyetlen emberre, aki legyőzött.” (The Dark Knight Returns képregény, saját fordítás.)

Emma Thomas executive producer a következőt nyilatkozta: „Bár A sötét lovag-trilógiánk befejezett egész, minden bizalmunk megvan abban, hogy Zack friss interpretációja új és izgalmas irányt mutat majd a karakternek. Az ő Supermanje egy egész új világ kapuját tárta ki, és már alig várjuk, mi mindent művelhet a két szereplővel.

Acélember 2 logó
Az Acélember 2 logója a Comic Con 2013-on. Forrás: movieweb.com

A történetet Zack Snyder és David S. Goyer írja majd, utóbbi felelős a forgatókönyvért is. A produkció 2014-ben kezdődik, az Acélember 2 pedig 2015 nyarán debütál majd.

Avatar

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya