Hírek

Holdjárós üldözés és egzisztencialista dráma – Ad Astra előzetes

Mostanában nincs olyan év, amikor ne láthatnánk egy asztronautasztorit. Az Ad Astra lakatja jól idén a rajongókat, és James Gray az előzetes alapján egy igazi csemegével készült.

James Gray legújabb filmjét idén májusban láthattuk volna az eredeti tervek szerint, de a stúdió eltolta a premiert szeptemberre. Állításuk szerint nem akarták a nyári blockbusterek közt versenyeztetni ezt az alkotást – ahhoz ugyanis túl elvont. A látottak alapján tényleg egy komolyan vett sci-fit kapunk, ami amellett, hogy emberi drámát prezentál és a homo sapiens jelentőségét fejtegeti az univerzumban, még akciódús is lesz.

Most komolyan, az a holdjárós jelenet önmagában megér egy mozijegyet, nem csak a stáb, amit teleraktak hatalmas nevekkel.

Az Ad Astra főszerepében Brad Pittet láthatjuk, aki apja nyomdokaiba lépett, amikor asztronauta lett. Példaképe évek óta eltűnt egy balul sikerült űrprojekt miatt, most viszont kiderül, hogy mégis életben van, és jó eséllyel ő van a bolygót veszélyeztető jelenségek mögött. Pitt tehát a csillagok irányába utazik, hogy megtalálja apját, akit Tommy Lee Jones alakít.

Clint Eastwood Űrcowboyok című filmjének főszereplői közül ketten is megjelennek. Nemcsak az említett Jones, de egy másik legenda, Donald Sutherland is tiszteletét teszi, míg Pitt feleségét Liv Tyler alakítja. A történet pedig erősen apellál az Apokalipszis mostra, ami szintén azt erősíti, hogy a filmnek erős érzelmi töltöttsége lesz.

Az Ad Astra szeptemberben jelenik meg az amerikai mozikban, hazai premierről egyelőre nincs információ.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com