Hírek

Adam Driver is győzedelmeskedett – Íme a 2019-es Gotham Awards díjai

Házassági történet

A Házassági történet hozta el a fődíjat a Gotham Awards idei díjátadóján, melyen a függetlenfilmesek egyik legnevesebb elismeréseit osztják ki.

Noah Baumbach (Frances Ha, A tintahal és a bálna) legújabb filmje több díjat is bezsebelt a Gotham Awardson, köztük a legjobb forgatókönyvért járó elismerést, valamint a közönségdíjat is. A film egy válás körülményeit járja körül, a két főszerepben pedig Scarlett Johansson és Adam Driver alakít hatalmasat. Utóbbit a legjobb férfi főszereplő kategória befutója lett.

Szintén részesült még a díjból a rapperből színésznővé avanzsált kínai-koreai Awkwafina,

aki a The Farewell című drámában játszott emlékezeteset – a legjobb női főszereplő lett a 2019-es évben. Kína mint téma, a dokumentumfilm kategóriájában is megmutatkozott, ahol az American Factory című alkotás nyert, mely a kínai tulajdonú amerikai gyárak működését tárja fel.

Awkwafina

Sorozatfronton a Netflixen bemutatott When They See Us, valamint a PEN15 című vígjáték jött ki győztesen. Előbbi a rasszizmus és a jog ingoványos terepén játszódó igaz történetet mesél el, míg utóbbi egy szexkomédia, melyben a 13 éves lányokat 30 éves nők alakítják.

A Gotham Awards egy újabb előszobája az idei Oscar-szezonnak.

Jó indikátora annak, mik lesznek majd februárban a lehetséges győztesek. A Házassági történet ezzel a sikerével még inkább bebiztosította magát a versenybe.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya