Hírek

Adam Driver is győzedelmeskedett – Íme a 2019-es Gotham Awards díjai

Házassági történet

A Házassági történet hozta el a fődíjat a Gotham Awards idei díjátadóján, melyen a függetlenfilmesek egyik legnevesebb elismeréseit osztják ki.

Noah Baumbach (Frances Ha, A tintahal és a bálna) legújabb filmje több díjat is bezsebelt a Gotham Awardson, köztük a legjobb forgatókönyvért járó elismerést, valamint a közönségdíjat is. A film egy válás körülményeit járja körül, a két főszerepben pedig Scarlett Johansson és Adam Driver alakít hatalmasat. Utóbbit a legjobb férfi főszereplő kategória befutója lett.

Szintén részesült még a díjból a rapperből színésznővé avanzsált kínai-koreai Awkwafina,

aki a The Farewell című drámában játszott emlékezeteset – a legjobb női főszereplő lett a 2019-es évben. Kína mint téma, a dokumentumfilm kategóriájában is megmutatkozott, ahol az American Factory című alkotás nyert, mely a kínai tulajdonú amerikai gyárak működését tárja fel.

Awkwafina

Sorozatfronton a Netflixen bemutatott When They See Us, valamint a PEN15 című vígjáték jött ki győztesen. Előbbi a rasszizmus és a jog ingoványos terepén játszódó igaz történetet mesél el, míg utóbbi egy szexkomédia, melyben a 13 éves lányokat 30 éves nők alakítják.

A Gotham Awards egy újabb előszobája az idei Oscar-szezonnak.

Jó indikátora annak, mik lesznek majd februárban a lehetséges győztesek. A Házassági történet ezzel a sikerével még inkább bebiztosította magát a versenybe.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés