Hírek

Adam McKay és az HBO a COVID-19 elleni védőoltás nyomában

McKay az HBO-val összeállva önti sorozat formába a napjainkban legtöbbet taglalt kérdéskört: hogyan győzzük le a koronavírust?

A nagy dobás, az Alelnök és a Pancser police rendezője az egyelőre cím nélkül futó sorozathoz Brendan Borrell The First Show c. könyvét veszi alapul. Az írás többek között azt járja körül a járványhelyzet kapcsán, hogy kik azok az emberek és melyek azok a cégek, amelyek mindent kockára tesznek az oltás kifejlesztéséért, tudva, hogy ha sikerrel járnak, a világ sorsa a kezükben lesz. Központi téma az is, hogy az oltás útja vajon milyen irányt vehet annak feltalálása és elterjedése után a politika által befolyásolt tudomány világában.

A könyv ezeken felül olyan egyszerre izgalmas és frusztráló, mindannyiunkat érintő kérdéseket tesz fel, mint:

vajon ki fog elsőként hozzáférni az oltáshoz? Aki megteheti, vagy akinek a legnagyobb szüksége van rá?

McKay nevét legutóbb az A Wall Street pillangói és az Eurovíziós Dalfesztivál: A Fire Saga története stáblistáján láthattuk mint producer. Jelenleg is több produkción dolgozik; a Jennifer Lawrence főszereplésével készülő Don’t look Up c. Netflix-film esetében a rendezői székbe ül. McKay még a járvány kitörése előtt vállalta el a filmet, amelynek premierje 2021-re csúszik. Emellett a szintén 2021-ben bemutatkozó Barb and Star Go to Vista del Mar c. vígjátékon is dolgozik: Will Farrell és Kristen Wiig mellett producere a filmnek. Továbbá McKay egy másik HBO-drámasorozatban, az egyelőre cím nélkül futó, LA Lakers-ről szóló szériában szintén producerként közreműködik.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com