Hírek

Adaptáció készül A rémkoppantókból

Stephen King A rémkoppantók című 1987-es regényének filmes jogait az Universal nyerte el – értesültünk a Variety oldaláról. 

Az Universal egy aukción nyerte el A rémkoppantók megfilmesítései jogait, ahol a Netflix és a Sony is részt vett. James Wan és Roy Lee lesznek a producerek. James Want a horrorfilm fenegyerekeként ismerhetjük, hiszen ő rendezte az Insidous (2010) és a Démonok között (2013) című filmeket, majd a franchise folyatásaiban producerként vett részt.

A csapathoz csatlakozik Larry Sanitsky is, aki az executive producere volt az 1993-as A rémkoppantók minisorozat adaptációnak (Jimmy Smits és Marg Helgenberger szereplésével). Sanitsky szerint ez egy allegorikus mese, ami a nukleáris energiától való félelemről, a tömeges hisztéria veszélyéről, és a kontrollálatlan technikai evolúció abszurditásáról szól. Mindezek a dolog Sanitsky szerint napjainkban is relevánsak.

A legjobb Stephen King regényekről ide kattintva, a legjobb Stephen King adaptációkról pedig ide kattintva olvashatsz!

A rémkoppantók története Maine-ben játszódik, ahol találnak egy régóta elhagyatott űrhajót, amit Bobbi Anderson és társai elkezdenek kiásni. Csakhogy a halott tárgynak tűnő űrhajó hatással van rájuk, furcsa képességeik lesznek, például olvasnak egymás gondolataiban. Az első igazán vészjósló jel pedig, hogy az űrhajó közelében az állatok mind elpusztulnak. Van pár ember azonban, akire nincs hatással ez az erő, akik nem alakulnak át.

A legutóbbi Stephen King adaptáció, az Az igazi kasszasiker volt, így nem csoda, hogy újabb adaptációk követik. A rémkoppantók bemutatója 2019 szeptemberében várható.

 

 

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola PhD-hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket, 2010 óta a Filmtekercs.hu szerzője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com