Hírek

Adaptáció készül A rémkoppantókból

Stephen King A rémkoppantók című 1987-es regényének filmes jogait az Universal nyerte el – értesültünk a Variety oldaláról. 

Az Universal egy aukción nyerte el A rémkoppantók megfilmesítései jogait, ahol a Netflix és a Sony is részt vett. James Wan és Roy Lee lesznek a producerek. James Want a horrorfilm fenegyerekeként ismerhetjük, hiszen ő rendezte az Insidous (2010) és a Démonok között (2013) című filmeket, majd a franchise folyatásaiban producerként vett részt.

A csapathoz csatlakozik Larry Sanitsky is, aki az executive producere volt az 1993-as A rémkoppantók minisorozat adaptációnak (Jimmy Smits és Marg Helgenberger szereplésével). Sanitsky szerint ez egy allegorikus mese, ami a nukleáris energiától való félelemről, a tömeges hisztéria veszélyéről, és a kontrollálatlan technikai evolúció abszurditásáról szól. Mindezek a dolog Sanitsky szerint napjainkban is relevánsak.

A legjobb Stephen King regényekről ide kattintva, a legjobb Stephen King adaptációkról pedig ide kattintva olvashatsz!

A rémkoppantók története Maine-ben játszódik, ahol találnak egy régóta elhagyatott űrhajót, amit Bobbi Anderson és társai elkezdenek kiásni. Csakhogy a halott tárgynak tűnő űrhajó hatással van rájuk, furcsa képességeik lesznek, például olvasnak egymás gondolataiban. Az első igazán vészjósló jel pedig, hogy az űrhajó közelében az állatok mind elpusztulnak. Van pár ember azonban, akire nincs hatással ez az erő, akik nem alakulnak át.

A legutóbbi Stephen King adaptáció, az Az igazi kasszasiker volt, így nem csoda, hogy újabb adaptációk követik. A rémkoppantók bemutatója 2019 szeptemberében várható.

 

 

Avatar

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE-n végzett Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakon. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Nagyítás rovatot vezeti. kellermirella@filmtekercs.hu

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..