Hírek

Adolf Eichmannra vadászik Oscar Isaac – Operation Finale előzetes

Adolf Eichmann levadászásáról készült film Operation Finale címmel, a két főszerepben Oscar Isaac és Ben Kingsley látható. Íme, az előzetes!

A 20. század egyik kulcsmomentumáról szól az Operation Finale: 1960-ban izraeli ügynökök Argentínában elfogták és Izraelbe szállították az egyik legfőbb náci háborús bűnöst, Adolf Eichmannt. Az izraeli bíróság később bűnösnek találta és kivégezte az európai zsidóság deportálását megszervező SS-tisztet.

Az Operation Finale-ben az akció lebonyolítóját Oscar Isaac alakítja, míg Eichmann szerepében Ben Kingsley alakítja. Bár látatlanban szokatlan választásnak gondolhatjuk az indiai származású színészt a szerepben, az előzetes meggyőz róla, hogy

az átváltozásairól híres Kingsley hidegrázós SS egyenruhában.

Az előzetes megfelelően korhű, sokszereplős politikai thrillert ígér, aminek egyedül a tapasztalatlan rendező és forgatókönyvíró lehet a gyengéje: Matthew Ortonnak ugyanis ez az első forgatókönyve, míg Chris Weitz inkább producerként aktív, az Egy fiúról, Az arany iránytű és az Alkonyat: Újhold rendezőjeként és a Zsivány Egyes forgatókönyvírójaként meglehetősen tarka a palettája.

Az Operation Finale amerikai premierje szeptemberben lesz, magyar bemutatóról nincs hír.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu