Hírek

Adományvonalat indított a Cirko mozi; készen állnak a nyitásra

A Cirko-Gejzír mozi készen áll arra, hogy akár augusztusban újra kinyisson. Addig is akár egy mozijegy árával, de nagyobb adománnyal is támogatható a mozi fennmaradása.

Az üzemeltetők a koronavírus-karantén második hónapjában átfogó kérdőívvel mérték fel a moziba járó közönség igényeit. A kérdőívet még mindig ki lehet tölteni. Pár nap alatt több mint ezer fő válaszolt a feltett kérdésekre: a kitöltők közel 65%-a azt felelte, hogy az újranyitás után biztosan járna moziba, közel 25%-uk pedig bizonyos feltételek teljesülésétől függően ülne be újra a nagy vászon elé.

A kérdőívet kitöltő nézők közül többen jelezték, hogy szívesen segítenék kedvenc mozijuk újranyitását anyagi felajánlással is, ezért a Cirko-Gejzír elindította adományoldalát, ahol akár egy mozijegy árával, de nagyobb adománnyal is támogatható a mozi fennmaradása, újranyitása.

A pár napja élő adományoldalon máris sok felajánlás érkezett. A nézők nagyvonalúságának, érdeklődésének, valamint lelki és anyagi támogatásának köszönhetően a Cirko-Gejzír üzemeltetői bizakodva tekintenek a jövőbe, és reményeik szerint, ha a járványhelyzet ezt lehetővé teszi, augusztusban újra megnyithatják a mozit – írja a közlemény.

Az újranyitást nyitófesztivállal szeretnék megünnepelni,

amellyel megköszönik a Cirko közösségének, hogy végig kitartott mellettük, és a vészhelyzet elmúltával is visszatér a moziba.

Az újranyitást ünneplő fesztiválon mutatják majd be a vírushelyzet miatt hónapokat késő premiereket: Atom Egoyan A díszvendég című lélektani drámáját, a Jack London-regény nyomán keletkezett Martin Edent és Roman Polanski történelmi filmjét, a Tiszt és kém – a Dreyfus-ügy c. alkotást. Mindhárom film a velencei filmfesztiválon mutatkozott be, a Tiszt és kém megkapta a legjobb rendezésért járó, a Martin Eden pedig a legjobb színésznek ítélt Ezüst Oroszlánt. Ezeken kívül az Inkább lennék özvegy című angol film lesz még műsoron Bill Nighy, Annette Bening és Josh O’Connor főszereplésével, valamint meglepetés vígjátékokkal is várják majd a nézőket.

Sajtóközlemény

Podcast

Hirdetés

Hirdetés