Hírek

Ezért imádjuk Ethan Hawke-ot: Adopt a Highway előzetes

Szívfacsaró és emberközeli drámának ígérkezik az Adopt a Highway, Ethan Hawke pedig megint nagyot fog alakítani.

Az egyre nagyobb babérok törő Blumhouse produkciós céget általában a horrorjairól (Tűnj el!, Mami) ismerjük, pedig a vezetői néha odaállnak más zsánerbe tartozó filmalkotások mögé is (Csuklyások). Ilyen lesz például az eddig színészként ismert Logan Marshall-Green (Upgrade, When They See Us) rendezői debütálása,

ami már első blikkre is egy finom, szociálisan érzékeny drámának tűnik.

A történet egy férfiról szól – őt játssza majd Ethan Hawke -, aki éppen a börtönből szabadul, ahol 21 éves büntetését töltötte. Több mint két évtized a társadalmon kívül épp elég idő hozzá, hogy ne találja a helyét a világban. De hogyan legyek jó, ha nem tudom, hogy kéne jónak lenni?

A megoldás, és a megváltás egy szemetes konténerben talál rá a főszereplőre egy kisbaba képében, akit nem egyszerűséggel kidobtak. Csakhogy semmi nem ilyen egyszerű és ez jól látszik az előzetesben, amelynek megvannak a maga éteri, mélyen humánus, ugyanakkor szívfacsaró pillanatai is.

Németh Barna

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg egy könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében filmekkel és sorozatokkal foglalkozik, azon belül is elsősorban fesztiválokkal és a függetlenekkel.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya