Hírek

Az Apple elkaszálta Az afterparti című sorozatát

Két évad után Az afterparti ezúttal önmaga válik áldozattá, a tettes pedig az Apple.

Míg a Hulu bejelentette, hogy negyedik évaddal folytatódik a Gyilkos a házban – mely szintén a kortárs murder mystery zsánerének kiemelkedő sorozatának számít – úgy Az afterparti számára már nem volt ilyen kegyes a sors. 

A sorozat mindkét évada egy-egy gyilkossági eset körül forog. A krimi mellett nagy szerepet kap a komédia, ezen felül pedig minden rész sajátosnak számít, ugyanis a flashback formátumát kreatív módon használják. Mindig az adott karakter jelleméhez alkalmazkodva mutatják be a cselekményt, mely által a visszaemlékezések egymástól eltérő műfajok révén elevenednek meg, romantikus komédiától kezdve akciófilmen át musicalig egy egészen széles skálán.

A sorozatban olyan színészek szerepeltek, mint Dave Franco, Tiffany Haddish, Zoe Chao, Sam Richardson, Ben Schwartz, Ken Jeong.

“Szeretnénk elkészíteni egy harmadik évadot is,

nem csupán azért, mert rengeteg nagyszerű ötletünk van hozzá, hanem azért is, mert az azt jelentené, hogy az amerikai film- és televíziós producerek szövetsége végre megegyezne az írókkal, és így újra munkába tudnánk állni” – nyilatkozott még korábban az írósztrájk alatt Christopher Miller, a sorozat alkotója. Miller mellett a sorozat executive producere volt még Anthony King és Phil Lord is.

Az afterparti első évadát 2022 januárjában mutatták be, a következő évad pedig idén júliusban debütált. Az utolsó rész szeptember elején vált megtekinthetővé, így viszonylag hamar megszületett a döntés.

Nemrég megjelent cikkünkben már kifejtettük a kortárs murder mystery jellemzőit, sikerének okait, mely közegben Az afterparti egy különleges alkotásnak számít. A sorozat elkaszálása mögött a második évad némileg gyengébb teljesítménye és az írósztrájk hatásai is állhatnak, írja a Deadline.

A szériát gyártó Sony azonban igyekszik más szolgáltatóknak eladni a sorozatot, így a későbbiekben akár még egy esetleges folytatás is szóba jöhet.

Az afterparti jelenleg még elérhető az Apple TV+ kínálatában.

Antalovics Dániel

Antalovics Dániel az EKKE mozgóképkultúra és média szakán tanulta a filmkészítés fortélyait. A lélektelen filmeket megveti. Kedvencei a szürreális, a disztópikus és a társadalmi problémákat feszegető filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com