Hírek

Vérfagyasztó az Against the Ice előzetese

A Netflix közzétette Peter Flinth legújabb játékfilmjének előzetesét, amelyben Nikolaj Coster-Waldau-t küldi egy grönlandi expedícióra. A film Ejnar Mikkelsen életét dolgozza fel.


Hirdetés

Az Against the Ice című film Ejnar Mikkelsen visszaemlékezésein alapul. Ejnar Mikkelsen (1880–1971) egy dán legendás alak volt, aki sikeres expedíciót tett Grönlandra, de az útja során szó szerint megjárta a jeges poklot. Végül 90 éves korában halt meg nagy elismertségnek örvendve. Számos feljegyzése, memoárja maradt ránk, amelyből kiderül, miként is nézhetett ki egy északi expedíció a XX. század elején. Ezeket a feljegyzéseket vette elő és elevenítette meg Peter Flinth.

Ejnar Mikkelsen szerepében a Trónok harcából ismert Nikolaj Coster-Waldau dán színész látható majd, társául pedig az angol Joe Cole szegődik. Jeges túrájuk célja az úgynevezett Mylius-Erichsen expedíció nyomainak felkutatása, vagyis az odaveszett korábbi utazók feljegyzései.

Az előzetesből kiderül, hogy az Against the Ice nem csupán a téma történelmi és geográfiai vonatkozásaival foglalkozik, hanem a két világvégébe szakadt, igencsak embertelen körülmények között túlélő ember pszichéjével is.

A hidegrázós film látványvilágát Torben Forsberg operatőr biztosítja. Nikolaj Coster-Waldau pedig nem csak színészként, de forgatókönyvíróként is közreműködött, ami azért is érdekes, mert a színészt felesége révén személyes érdeklődés is köti Grönlandhoz.

Az Against the Ice bemutatója március másodikán lesz a Netflixen.

Keleti Léda

Feliratkozás
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

0
Kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is, szólj hozzá!x
()
x