Hírek

Aggódhatunk a netflixes Assassin’s Creed miatt? – távozik a sorozat showrunnerje

assassin's-creed-netflix

A fejlesztés kezdeti szakaszában járó Assassin’s Creed sorozat a Netflixen újra keresi a showrunnerjét, aki jobbnak látta, ha távozik.

Nincs minden rendben a Netlfix következő videójátékon alapuló sorozatadaptációjával – legalábbis ezt is jelentheti, hogy

a sorozat showrunnerje, Jeb Stuart elhagyta az Assassin’s Creed szériát. Utódát a Netflix még nem nevezte meg.

A streamer több játékot ültetett már át animált és élőszereplős filmre egyaránt: Castlevania, Arcane, Cyberpunk: Edgerunners, Resident Evil, Vaják. Ezeknek a sorozatoknak nem kis szerepe volt abban, hogy a játékadaptációkat ne söpörjük le gondolkodás nélkül az asztalról. A Netflix pedig nem lassít ezen a téren. Egyik soron következő projektjük a Ubisoft zászlóshajójának számító Assassin’s Creed franchise élőszereplős feldolgozása, ami most újra keresi a showrunnerjét.

A döntés mögött nem tudjuk pontosan mi áll, de a Collider megkérdezte Stuartot, aki elmondta, a streamer mást gondolt a sorozatról, mint ő:

„Tudom, hogy remek lesz, bármikor is jöjjön ki. Szerintem a srácok a Ubisoftnál fantasztikusak. Szerintem ez egy nagyszerű franchise. Egyszerűen mindkettőnk részéről így volt rendjén, hogy tovább lépjünk.”

Stuart (aki íróként jegyzi például a Drágán add az életed és A szökevény filmeket) arról is beszélt, hogy a kreatív különbség akkor alakulhatott ki, mikor a Los Angeles-i vezetés helyett a londonival kezdett dolgozni, akik a showrunner korábbi vizíóját tartották szem előtt.

A sorozatot még 2022 szeptemberében jelentették be, ahol azt ígérték, egy „nagyszabású, műfajt megújító élőszereplős adaptáció” lesz. A nagy ígéretek azonban nem mindig válnak be, hiszen hasonlóan magasan volt a léc a 2016-os Assassin’s Creed filmnek is, hogy aztán a korábban Cannes-ban is elismert rendező és a sztárfaktor ellenére a földbe álljon.

Az Assassin’s Creed sorozat még mindig a fejlesztés korai szakaszában jár, a vezetőcsere miatt pedig a premierdátumot még távolról sem merjük megtippelni.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!