Hírek

Akár 4 spin-off is készülhet a Trónok harcához

A Trónok harca kétségtelenül új korszakot nyitott a televíziós sorozatok, s főként az HBO életében. 2018-ban a nyolcadik évaddal azonban véget ér a széria, a csatornának pedig ideje utánpótlásról gondoskodni.

George R.R. Martin regényeire persze nem igazán lehet számíthatni, hiszen azok már így is elmaradásban vannak a sorozathoz képest. Az általa megteremtett Westeros világa azonban ideális alapanyag számtalan más történethez is. Épp ezért az HBO-nál jelenleg négy (!) különböző lehetséges spin-off sorozat kidolgozása zajlik. Mindegyik verzión különböző írók dolgoznak, Martint azonban kettőnél is felkérték, hogy segítsen a történet kialakításában.

Az HBO egyelőre semmilyen információt nem adott arról, hogy milyen lehetséges történetszálakról van szó, mindössze annyit árultak el, hogy mindegyik verzió a George R.R. Martin óriási és gazdag univerzumának különböző időszakait fedezi fel. David Benioff és Dan Weiss a sorozat két jelenlegi showrunnere ugyan örülne, ha valamelyik projekt megvalósulna, ám már korábban is úgy nyilatkoztak, hogy esetleges folytatásban vagy előzménytörténetben már nem szeretnének ilyen aktívan részt venni, így valószínűleg csak executive producerekként láthatjuk majd a neveiket a stáblistán. A négy verzióról tehát egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy kik dolgoznak rajtuk. Íme:

Max Borenstein

Borenstein ugyan már 2003-ban is próbálkozott forgatókönyvírással, valójában csak a 2014-es Godzillával vált igazán ismertté. Idén került mozikba a Kong: Koponya-sziget, melyet szintén ő jegyez íróként, a televíziózásban pedig a FOX Minority Reportjával szerzett tapasztalatot.

Kong

Jane Goldman és George R. R. Martin

Goldman neve garancia az izgalmas szórakozásra és a jól összerakott forgatókönyvekre. Főként Matthew Vaughnnal való közös munkáival vált ismertté, de a Ha/Ver, az X-Men: Az elsők és a Kingsman: A titkos szolgálat mellett neki köszönhetjük az X-Men: Az eljövendő múlt napjai és a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei forgatókönyvét is. George R.R. Martinnal közösen biztosan izgalmas és érdekes sorozatot hoznának létre.

Brian Helgeland

Közel 30 éve dolgozik forgatókönyvíróként, bár nem túl aktívan. Legutóbb a Legenda forgatókönyvéért volt felelős, korábban dolgozott többek között A tűzben edzett férfin, a Lovagregényen és a Szigorúan bizalmason is. Tévés sorozathoz viszont mindössze két rövid alkalommal volt köze, így kérdéses, hogy mennyire tudja felvenni ennek a világnak a ritmusát.

Carly Wray és George R. R. Martin

Ha a televíziós tapasztalat alapján kellene tippelni, hogy kinek a spin-off tervezete lesz a befutó, akkor egyértelműen Carly Wray mellett tennénk le a voksunkat, hiszen rövidke kreditlistája csak sorozatokat tartalmaz, viszont rögtön rábukkanunk köztük a Mad Men – Reklámőrültekre és A hátrahagyottakra.

Azt még nem lehet tudni, hogy a négyből egy vagy több ötletet vesz-e meg a csatorna, de az sem kizárt, hogy akár több is elkészülhet belőlük. Utóbbi esetben viszont valószínű, hogy inkább minisorozatokban fognak gondolkozni az alkotók a hagyományos, több évadon átívelő történetek helyett.

A Trónok harca 7. évadjának első része 2017. július 16-án lesz látható az HBO csatornán. A sorozatról szóló korábbi írásainkat itt olvashatod el.

 

Nardai Dorina

Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com