Hírek

Akár a tied is lehet a Ponyvaregény hét kimaradt jelenete

A jelek szerint Quentin Tarantino is halad a korral: kriptovaluta formájában, pontosabban nem helyettesíthető tokenként (NFT) bocsátja árverése a Ponyvaregény hét eddig be nem mutatott jelenetét.

Nagyot változott a világ a Ponyvaregény óta eltelt 30 évben – VHS-t DVD-re, majd Blu-ray-re cseréltük,  a streaming pedig gyakorlatilag elavulttá tette a fizikai adathordozó műfaját. Az utóbbi két évben elkezdett teret hódítani a kriptovaluták világa, ezen belül a nem helyettesíthető tokenek piacának népszerűsége. Kedden Tarantino is belépett az NFT-piacra azzal a bejelentéssel,  hogy hét soha nem látott klipet tesz elérhetővé a Ponyvaregényből egy Secret Network nevű blokkláncon keresztül, amely garantálja a magántulajdon védelmét. Minden NFT-nek van saját blokkláncalapú digitális “pecsétje”, amely az eredetiségét és tulajdonosát igazolja.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A jelenetek új tulajdonosai idézeteket is kapnak a Ponyvaregény eredeti, kézírásos forgatókönyvéből, továbbá Tarantino exkluzív kommentárja is jár hozzá. Az egyébként sem túl zárkózott rendező a filmről és magáról is elárul el titkokat – ígéri a Secret Network. Az Oscar-díjas rendező pedig nagyon örül, hogy  eljutnak ezek az exkluzív tartalmak a rajongókhoz.

A Ponyvaregény amúgy korántsem az első film, amely kriptovaluta formájában lép piacra: a VeVePartners és az MGM  szeptemberben közölte, hogy az októberben bemutatott Bond-filmmel, a Nincs idő meghalni című alkotással teszi be a lábát a piacra.

Március közepén csaknem 70 millió dollárért (20,7 milliárd forint) kelt el egy digitális műalkotás a Christie’s árverésén, amelyen az aukciósház először adott el egy fizikai mivoltában nem létező műtárgyat.

Incze Kata

Incze Kata 2018-ban végzett a kolozsvári Sapientia filmkészítés szakán, mester tanulmányait is ott folytatta. Jelenleg diplomafilmjét készíti, rendezőasszisztensként dolgozik és rendszeresen publikál a Filmtetten is. Szereti a hollywoodi reneszánszt, az amerikai független filmeket és mindent, amiben sokat beszélnek és mégis izgalmas.