Hírek

Akciózó tinik taszították le Dwayne Johnsont a trónról

Négy héten keresztül vezette a Jumanji: Vár a dzsungel az Egyesült Államok bevételi listáját. Végül Az útvesztő-sorozat záróepizódja győzte le.

Nem teljesített rosszul első hétvégéjén a young adult könyvadaptációk utolsó fellegváraként bemutatott Az útvesztő: Halálkúra. A korábbi részek 30 millió körüli nyitását nem volt képes megtartani, helyette 22 millióval kell beérnie. A film már most sikeres, ugyanis 62 milliós költségvetését külföldön már be is hozta.

A Jumanji: Vár a dzsungel bár második lett, szinte töretlenül hasít előre.

Csupán 15%-os nézői visszaeséssel már 822 milliós nemzetközi bevételnél tart. Ezzel az eredménnyel olyan bombasikerekkel került egy lapra, mint A galaxis őrzői 2. vagy a Wonder Woman. A pozitív szóbeszéd és a hasonló humoros kalandfilmek hiánya pedig a legközelebbi Marvel-moziig, a Fekete Párducig még biztosan hozni fogják a nézőket.

Lady Bird

A Star Wars: Az utolsó Jedik már a kilencedik legtöbb bevételt hozó film a világon. 1,331 milliárdos számával a Harry Potter és a halál ereklyéi: 2. részének 1,341 millióját ostromolja, ám nem valószínű, hogy legyőzi majd a tinivarázslót – különösen, hogy Kínában levették a műsorról a filmet.

Megnövekedett érdeklődés övezte a díjszezon filmjeit is. A Három óriásplakát Ebbing határában, A víz érintése a Lady Bird számai megnőttek – ez kitarthat akár az Oscar-gáláig is. Az utóbbi hónap egyik meglepetéssikere, A legnagyobb showman bevételei is bíztatóak. A kezdeti bukdácsolás után Hugh Jackman musicalje hétről hétre tartja magát a top 5-ben.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.