Hírek

Új magyar előzetesek – Akik maradtak és Egy másik életben

Tóth Barnabás legújabb nagyjátékfilmje, az Akik maradtak 2019. szeptember 26-án kerül a hazai mozikba a Budapest Film forgalmazásában – Tasnádi István Egy másik életben című szatirikus sci-fi drámáját pedig 2019. szeptember 29-én 21:25-kor nézhetik meg a műfaj rajongói a Duna Televízión.

Tóth Barnabás II. világháború utáni Budapesten játszódó alkotása, az Akik maradtak egy lélekemelő, könnyedséggel és melegséggel teli történet a szeretet gyógyító erejéről. Az F. Várkonyi Zsuzsa regénye alapján készült film főszereplői a Jászai Mari-díjas Hajduk Károly és a ragyogó tehetségű fiatal színésznő, Szőke Abigél. A Susotázs rendezőjének új munkájában olyan nagyszerű színészeket is láthatunk majd a vásznon, mint Nagy Mari, Simkó Katalin, Horkay Barnabás, Lukáts Andor, Zsurzs Kati, Jordán Adél, Stefanovits Angéla, Igó Éva, Spitzer Gyöngyi, Paizs Miklós és Varga Veronika.

Aladár (Hajduk Károly) magányos nőgyógyász. Egyik fiatal páciense, Klára (Szőke Abigél), dacos kamaszlány, aki makacsul „várja haza” szüleit a haláltáborból a II. világháború utáni Budapesten.

Kettejük egymásra találása, majd páratlanul komplex és gazdag kapcsolata áll e viharos történelmi időkbe ágyazott film középpontjában. Klára impulzív és makacs kamaszból fokozatosan fiatal nővé érik a férfi óvó szárnyai alatt, míg az orvos élete új értelmet nyer a lányról való gondoskodás által. Mindketten a túléléssel küszködnek, de talán több eséllyel, mint más kortársuk, mert korábbi életükből van elegendő szeretetforrásuk, ami nem csak 1944 traumáját segít begyógyítani, hanem tartást ad az ’50-es éveket is átvészelni.

Teljesen más jellegű szórakozást ígér Tasnádi István Egy másik életben című szatirikus sci-fi drámája. A történet szerint Árpád (Molnár Áron) átlagos harmincas, liftszerelő; elégedett az életével. Egy nap azonban a lélekvándorlás-specialista Perlay Inc. kopogtat az ajtaján. A cég elhunyt milliárdosok reinkarnációit kutatja fel, hogy azoknak vagyonukat átörökítve új életükben se kelljen nélkülözniük. Ha bebizonyosodik, hogy Árpád Michael Korsós (Mucsi Zoltán), a rettegett pénzember újjászületése, elképzelhetetlenül gazdag lesz. De kész-e hátrahagyni saját életét, hogy valaki másét élje tovább?

A forgatókönyvet, az Odakint sötétebb és az Éjféli Iskolák című kötetek szerzője, Veres Attila és a rendező, az Aranyélet és a Terápia című HBO-sorozatok vezető írója Tasnádi István közösen jegyzik.

„Ez egy disztópia, a nem túl távoli jövőben játszódik, kicsit olyan a stílusa, mint a Black Mirrornak. Azt kérdezzük benne, mi a jobb: ha ragaszkodunk a saját küzdelmes életünkhöz vagy ha valaki mástól várjuk a megoldást” – nyilatkozta a filmről Tasnádi István.

A filmben újra együtt láthatóak az Aranyélet sztárjai: Anger Zsolt és Olasz Renátó, Michael Korsóst pedig Mucsi Zoltán alakítja. További főbb szerepekben a Tiszta Szívvel színésze, Fekete Ádám, Józsa Bettina és az elsőfilmes, a forgatás idején mindössze 11 éves Illés Nagy Maja látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com