Hírek

Az Ál/Arc is beáll a reboot sorba?

Az Ál/Arc úgy tűnik, hogy megújult formában tér vissza a nagyvászonra. A nagysikerű akció-thriller arcot cserélő főszerepeivel kapcsolatban pedig Hugh Jackman és Ryan Reynolds neve merült fel több filmes fórumon is az elmúlt időszakban.

Az Ál/Arc a kritikusoknál és a kasszáknál egyaránt 1997 egyik legnépszerűbb akció-thrillere volt. A film meghökkentő története során a John Travolta által alakított Sean Archer FBI ügynök, egy akció keretein belül, szó szerint ellopja a hírhedt terrorista, a Nicholas Cage által megformált Castor Troy arcát, amíg az kómában fekszik. Troy pedig válaszul ellopja az övét.

A látványos akciójeleneteket felvonultató hajsza újragondolt változatban ismét szerepelne a hírhedt arccsere momentum, azonban a reboot fogalma napjainkban átalakulóban van, így az alkotóknak majd valószínűleg lehetősége nyílik tágabb keretek között továbbgondolni az eredeti alapot.

A főszerepekkel kapcsolatban pedig már el is kezdődött a találgatás. A CinemaBlend magazin szerint egy Hugh Jackman és Ryan Reynolds páros jelenleg a legesélyesebb az új változat főszerepeire.

A lehetőséggel kapcsolatban Jackman alapvetően pozitívan reagált, ám megjegyezte, hogy a forgatás ideje alatt nem szeretne Reynolds közelében tartózkodni. Mindez a két színész hosszú múltra visszatekintő, sokak által követett nyilvános médiapárbajának egy újabb fejezetét jelenti. Reynolds azóta valószínűleg a visszavágást tervezi, nem az első alkalommal.

“Még a Farkas forgatásán találkoztam vele, és úgy éreztem muszáj belekötnöm, hiszen nagyon jó barátok voltunk Scarlettel, akivel akkor nemrég házasodtak össze.”

— mesélt Jackman  kapcsolatuk kezdeteiről korábban a The Daily Beastnek.

Az Ál/Arc rebootját egyébként már régóta tervezi a Paramount Pictures, de a koronavírus utáni újrarendeződés során a nagyobb volumenű tervekkel kapcsolatos változások egyáltalán nem meglepőek. Különösen figyelembe véve például a Jurassic Park: Dominion újrainduló forgatásával kapcsolatos híreket, ami szerint a vírus nagymértékben hat a költségvetésekre.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya