Hírek

Ál/Arc-remake van készülőben

John Woo 1997-es – talán már klasszikusnak mondható – akciófilmjét, az Ál/Arcot is elérte a feldolgozási láz.

A ’90-es évek egyik legszórakoztatóbb akciófilmjét készül újrázni a Paramount Pictures. John Woo hongkongi rendező amerikai munkái közül talán a legjobb esik áldozatául ennek a még mindig aktuális trendnek. Hogy miért áldozatául? A Sonic, a sündisznó és a The Cloverfield Paradox írója bizonyosan kevés ahhoz, hogy izgalomba hozza az eredeti film rajongóit. Viszont lehet mondani, hogy nem az íráson múlik, egy Ál/Arc típusú film mennyire élvezetes.

A lényeg, hogy ki rendezi, és kik lesznek az arccserélő főszereplők.

John Woo stilizált, lassításokkal, epikus vetődésekkel, rengeteg lövöldözéssel és ad hoc galambokkal teli filmjét két maradandó alakítás egészítette ki. Nicolas Cage és John Travolta kölcsönösen eljátszhatták egymás szerepét: így mindketten lehettek elvetemült, őrült terroristák és aggódó, könnyes szemű FBI-os családapák.

Egy esetleges Ál/Arc-remake tehát az alábbi három személy megtalálásán múlik majd. Egy Woo-hoz hasonlóan stílusos rendező és két olyan szélsőséges színész még érdekessé teheti ezt az ötletet.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com