Hírek

Ál/Arc-remake van készülőben

John Woo 1997-es – talán már klasszikusnak mondható – akciófilmjét, az Ál/Arcot is elérte a feldolgozási láz.

A ’90-es évek egyik legszórakoztatóbb akciófilmjét készül újrázni a Paramount Pictures. John Woo hongkongi rendező amerikai munkái közül talán a legjobb esik áldozatául ennek a még mindig aktuális trendnek. Hogy miért áldozatául? A Sonic, a sündisznó és a The Cloverfield Paradox írója bizonyosan kevés ahhoz, hogy izgalomba hozza az eredeti film rajongóit. Viszont lehet mondani, hogy nem az íráson múlik, egy Ál/Arc típusú film mennyire élvezetes.

A lényeg, hogy ki rendezi, és kik lesznek az arccserélő főszereplők.

John Woo stilizált, lassításokkal, epikus vetődésekkel, rengeteg lövöldözéssel és ad hoc galambokkal teli filmjét két maradandó alakítás egészítette ki. Nicolas Cage és John Travolta kölcsönösen eljátszhatták egymás szerepét: így mindketten lehettek elvetemült, őrült terroristák és aggódó, könnyes szemű FBI-os családapák.

Egy esetleges Ál/Arc-remake tehát az alábbi három személy megtalálásán múlik majd. Egy Woo-hoz hasonlóan stílusos rendező és két olyan szélsőséges színész még érdekessé teheti ezt az ötletet.

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya