Hírek

Vár ezeregy éj – Aladdin előzetes

Kijött az első előzetes, jobban mondva nyúlfarknyi teaser inkább a Disney legújabb élőszereplős filmjéhez. Első ránézésre pedig hangulatos és varázslatos lesz a Guy Ritchie rendezte Aladdin.

A Disney élőszereplős feldolgozásainak sorában most elérkeztünk az Aladdinhoz. Az 1992-ben bemutatott rajzfilm ismét mozivászonra kerül, a frissen megjelent rövidke előzetes alapján pedig újra minőségi munkát végeztek a stúdióban.

A filmet Guy Ritchie rendezi, így biztosak lehetünk benne, hogy az akciódúsabb jelenetek (pl. menekülés a bazárban) hibátlanok, de legalább is okosak, pörgősek és átgondoltak lesznek. Persze attól azért nem kell tartani, hogy nagyon átírják a mesét vagy annak hangulatát és légkörét.

Az eredeti Aladdin helyszínéből adódó különlegessége úgy tűnik, hogy a filmen is megmutatkozik majd. Az annyira jól ismert dalok mellé pedig ismét újdonságokkal is szolgál a Disney: Alan Menken, Benk Pasek és Justin Paul írják majd az élőszereplős film zenéjét. A trió elsőre tökéletes csapatnak tűnik, hiszen mások mellett Menken jegyzi a ’92-es rajzfilm zenéjét, ami azért biztosítja a nosztalgiafaktort. A két új alkotó pedig (Pasek és Paul) olyan betétdalokat adott a filmes világnak, mint a Kaliforniai álom City of Stars vagy A legnagyobb showman This is Me című dalai.

A szereplőgárda szintén nagyon ígéretes – Mena Massoud lesz Aladdin, Naomi Scott Jázmin, Will Smith a Dzsini, Marwan Kenzari Jafar, Navid Negahbanas a Szultán és Numan Acar Jafar jobb keze.

Az Aladdin 2019 májusában érkezik a mozikba világszerte.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com