Hírek

Az Aladdin sztárja nem tud bejutni meghallgatásokra

Aladdin

Felmérgesedtek a rajongók, hiszen míg az Aladdinban megismert Mena Massoud képtelen szerephez jutni, addig mellékszereplő kollégájának már spin-offot akarnak gyártani.

„Fehér privilégium!” – szajkózzák a rajongók és egyéb kommentelők a hír kapcsán, és ezúttal talán nem véletlenül. Az Aladdinban pár percre látható mellékszereplő, Anders herceg (Billy Magnussen) – ugye, hogy nem emlékszel rá te sem? – saját sorozatot kaphat a Disney+ szolgáltatón. Jázmin egyik kérője annyira kis szerep volt, hogy már szinte pofátlan az ötlet: ebből is kell több és több.

Főleg abban a The Daily Beast hasábjain megjelentek kontextusában zavarba ejtő ez a döntés.

A lap ugyanis interjút készített Mena Massouddal, az Aladdin egyiptomi származású főszereplőjével. A film egymilliárd dollár felett hozott, és az év egyik legnagyobb anyagi sikere lett. Mindezek ellenére a főszereplő a projekt befejezte óta nem járt meghallgatáson, pedig (nyilvánvalóan) szeretne dolgozni. Azzal persze lehet érvelni, hogy Will Smith és a Disney-nosztalgia adta el a filmet, de Massoud jelenléte, továbbá, hogy ő új arc a színen, ajánlatok sokaságát kellene jelentse.

Billy Magnussen mint Anders herceg

„Már kissé belefáradtam, hogy csendben maradok ezzel kapcsolatban.” – nyilatkozta a színész, miközben a Reprisal című sorozatát promózta (amit még a Disney-remake előtt forgatott). – „Az élet nem feltétlenül habostorta egy olyan film elkészítése után, mint az Aladdin. […] Egy meghallgatásom sem volt azóta.”

Twitter népe persze beszállt a buliba, és egyből kérdőre vonták az Anders herceg sorozat létjogosultságát. A Disney reakciós hozzáállását nézve ennek a projektnek nem lesz nagy jövője.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés