Hírek

Alain Delon előtt tiszteleg idén Cannes

Alain-DelonAlain Delon életműve előtt tiszteleg a 66. cannes-i filmfesztivál: a díjkiosztót megelőző este, május 25-én ünnepélyesen bemutatják a René Clément rendezésében készült Ragyogó napfény című film felújított változatát – jelentette be Gilles Jacob, az egy hét múlva kezdődő filmes mustra elnöke.

A külföldön a mai napig legismertebb 78 éves francia filmsztár teljes pályájáról megemlékezik idén a fesztivál a nagy filmklasszikusok felújított változatait bemutató programjában, a Cannes Classics-ban. Tavaly Pálfi György Final Cut – Hölgyeim és Uraim című alkotásának díszbemutatójával zárult ez a program.

Delon egyébként hosszú idő után 2010-ben tért vissza először a Croisette-re, Claudia Cardinale oldalán A párduc felújított változatának bemutatójára.

A Ragyogó napfény Patricia Highsmith A tehetséges Mr. Ripley című 1955-ben megjelent regényének feldolgozása. Az alkotás fordulópontot jelentett Delon karrierjében: rögtön ez után a film után forgatta Luchino Visconti rendezésében a Rocco és fivéreit.

Az idén 83 éves fesztiválelnök azt is bejelentette, hogy 2015-ben végleg búcsút mond a cannes-i seregszemlének. „Már többször megígértem a feleségemnek, hogy abbahagyom. Most tényleg megteszem” – mondta Gilles Jacob a Nice Matin című regionális napilap szombati számában megjelenő interjúban, amelyből az újság előzetest közölt.
Az idén 83 éves filmkritikus, esszéíró és rendező Jacob 2001 óta igazgatja a világ egyik legrangosabb fesztiválját. Azt megelőzően pedig 1977-től kezdve ő volt a művészeti igazgató.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com