Hírek

Alain Delon lesz a kolozsvári filmfesztivál díszvendége

Alain Delon francia filmszínész és rendező lesz a kolozsvári 16. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) díszvendége – közölték szerdán a fesztivál szervezői.

Ebből az alkalomból a francia filmművészet legendás színészegyénisége életműdíjat kap. A június 2. és 11. között zajló TIFF-en Kolozsvár főterén levetítik a sztárvendég tiszteletére az Egy zsaru bőréért című, 1981-ben készült krimit, amit Alain Delon maga rendezett és egyben ő játszotta a főszerepet. A vetítés június 9-én lesz.

A 81 éves színész az idén ünnepli pályafutása kezdetének 60. évfordulóját. Tudor Giurgiu, a kolozsvári fesztivál elnöke örömét fejezte ki, hogy a közönség ismét találkozhat a filmművészet újabb legendájával.

Előző években többek között Sophia Loren, Claudia Cardinale, Törőcsik Mari színésznők, valamint Jirí Menzel Oscar-díjas cseh rendező kapott életműdíjat.

Az idei fesztivált a Peter Brosens és Jessica Woodworth által rendezett A belgák királya című vígjáték nyitja meg, amelyet a tavalyi velencei filmfesztiválon mutattak be.

A szervezők még nem tették közzé a TIFF idei részletes programját. Tavaly a TIFF-en 64 országból 248 filmet vetítettek összesen 400-szor, 79 ezer jegyet adtak el. A TIFF Kelet-Közép-Európa egyik legjelentősebb nemzetközi filmfesztiválja.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com