Hírek

Alakul A szürke ötven árnyalata

Jamie DornanA Farkas című akciófilmet is jegyző Mark Bomback csiszolja tökéletesre E. L. James A szürke ötven árnyalata című bestsellerének filmes forgatókönyvét.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Bomback azután csatlakozott a stábhoz, hogy a történet főhősének, Christian Greynek a szerepére eredetileg kiszemelt Charlie Hunnam két héttel ezelőtt kiszállt a projektből és Jamie Dornan vette át a helyét, illetve az Oscar-díjra jelölt forgatókönyvíró, Patrick Marber előzetesen már átfésülte az írott alapanyagot – adta hírül a The Hollywood Reporter online kiadása.

Bomback bevonása azért érdekes, mert a forgatókönyvíró alapvetően akciófilmekben utazik. Nevéhez fűződik többek közt Az emlékmás című klasszikus 2012-es feldolgozásának, valamint a Száguldó bomba, A Boszorkány-hegy, a Die Hard 4.0 – Legdrágább az életed és a Farkas című filmeknek a forgatókönyve. Marber ugyanakkor olyan filmdrámák forgatókönyveivel szerzett hírnevet, mint az Egy botrány részletei vagy a Közelebb.

E. L. James bestsellerének filmadaptációját decemberben, az eredeti tervekhez képest egy hónapos csúszással kezdik forgatni. A Sam Taylor-Johnson által rendezett produkcióban Dakota Johnson amerikai színésznő – Melanie Griffith és Don Johnson lánya – játssza az erotikus regény hősnőjét, Anastasia Steelt. A filmjogokat a Universal Pictures és a Focus Features szerezte meg. A produkció a tervek szerint 2014 augusztusában kerül a mozikba.

A szürke ötven árnyalata egy irodalomszakos egyetemista, Anastasia és egy titokzatos, dúsgazdag vállalkozó, Christian Grey szenvedélyes kapcsolatának története. A regénytrilógia 2011-ben jelent meg, és hatalmas feltűnést keltett, milliószámra fogyott a könyvesboltokban, és számos paródia is született róla.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés