Hírek

Alaszkában is díjazták a Félvilágot

felvilagA Félvilág című kosztümös magyar thriller kapta a legjobb játékfilm díját az alaszkai Anchorage Nemzetközi Filmfesztiválon.

A fesztiválon két évvel ezelőtt Szász Attila rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró előző közös munkájának, A berni követnek ítélte a zsűri ugyanezt a díjat – olvasható a készítők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a tizenhatodik alkalommal megrendezett filmfesztiválon idén 23 ország 121 filmjét vetítették, köztük Sundance, Locarno és Karlovy Vary néhány versenyfilmjét is.

Ez a Félvilág című film tizenhatodik elismerése, díjazták többek között Tiburonban, Nashville-ben és Los Angelesben, múlt héten a Hollywood Filmfesztiválon a legjobb film díjával jutalmazták, egy héttel korábban Kovács Patrícia és Gryllus Dorka megosztva kapta a legjobb színészi alakítás díját a barcelonai Zoom Fesztiválon.

http://87.229.104.141/plesk-site-preview/www.filmtekercs.hu/87.229.104.141/teve/valami-egeszre-vagynak-felvilag

Szász Attila Félvilág című filmje az 1914-ben meggyilkolt hírhedt-híres kurtizán, Mágnás Elza utolsó napjait meséli el. A főbb szerepekben Kovács Patrícia, Gryllus Dorka, Döbrösi Laura és Kulka János látható, a forgatókönyvet Köbli Norbert írta.

Az eredetileg tévéfilmként bemutatott alkotást a tévépremierje után fél éven át vetítették a művészmozik. A film fesztiválkörútját az MTVA szervezi.