Hírek

Alec Baldwin játssza Batman apját a Joaquin Phoenix-féle Jokerben

A Todd Phillips rendezte Joker forgatása szeptember 10-én kezdődik.

Bár a Warner Bros. még nem erősítette meg, a Deadline úgy tudja, Alec Baldwin Batman apját, Thomas Wayne-t fogja játszani az új Jokerben. A figura a Detective Comics 33. számában (1939-ben) mutatkozott be mint elismert orvos és filantróp Gotham Cityben. Mint köztudott, Wayne-t és feleségét egy színházból kijövet gyilkolták meg, az esetnek pedig a kis Bruce Wayne is szemtanúja volt. Az első képregényekben még Joe Chill, egy rabló-bérgyilkos volt az elkövető, Tim Burton 1989-es Batman-filmjétől kezdve viszont már Joker számít a felelősnek.

Ami hivatalos, hogy Baldwin mellékszereplőként csatlakozik Joaquin Phoenix Jokere mellé, rajtuk kívül pedig Robert De Niro, Frances Conroy, Marc Maron és Zazie Beetz (Sophie Dumond szerepében) is felbukkan a filmben. A hírek szerint Phillips a DC híres figuráját a ’80-as évek szellemisége szerint, keményebbnek és energikusabbnak mutatja majd.

Alec Baldwint nemrég 19. alkalommal jelölték Emmy-díjra, ezúttal Donald Trump szerepéért a Saturday Night Live-ban, amellyel tavaly már nyert egy díjat. A színész 2004-ben Oscar-díjat kapott A szerencseforgató mellékszereplőjeként, mostanában pedig a Mission: Impossible – Utóhatásban és a Csuklyások – BlacKkKlansmanben láthatjuk.

A Joker premierje 2019. október 4-én lesz.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com