Hírek

Alec Baldwin megúszhatja a börtönt, az ügyészség enyhítette a vádakat

alec baldwin rust

A tragikus kimenetelű forgatás miatt korábban öt évnyi szabadságvesztés fenyegette a kétszer is Oscar-díjra jelölt filmest, az ügyészség azonban enyhítette a vádat, így a legrosszabb esetben is másfél évig kerülhet őrizetbe Alec Baldwin.

Komoly részsikert értek el Alec Baldwin ügyvédei a 2021-es tragikus kimenetelű forgatás ügyében. Mint ismeretes, a Rust című western fogatásán egy éles lőfegyver halálosan megsebesítette Halyna Hutchins operatőrt, az új-mexikói hatóságok pedig a film színész-producerét, Alec Baldwint lőfegyverrel, gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták.

Az új-mexikói ügyészség a napokban azonban törölte a vádból a lőfegyverre utaló kitételt, amely azért fontos, mert az eredeti vád szerint akár öt évnyi szabadságvesztésre is ítélhették volna Baldwint. A mostani, enyhébb vád felső tétele pedig 18 hónapnyi szabadságvesztés, és 5000 dolláros pénzbüntetés. A joggyakorlat szerint azonban felmerülhet, hogy amennyiben bűnösnek is találják a filmest, a szabadságvesztés végrehajtását felfüggesztik.

Az MTI szerint Heather Brewer, az eljáró kerületi ügyészség szóvivője a döntést azzal magyarázta, hogy el akartak kerülni egy további jogi vitát a színész-producerrel és ügyvédeivel a Halyna Hutchins operatőr halála miatt indult eljárásban. Az illetékes megfogalmazása szerint az ügyészség célja, hogy igazságot szolgáltasson a bíróság, és nem „nagyvárosi ügyvédek” számláját akarják gyarapítani.

A színész-producer első bírósági meghallgatása várhatóan pénteken lesz, amelyen minden bizonnyal videókapcsolaton keresztül vesz részt.

Alec Baldwin és Hannah Gutierrez-Reed fegyverekért felelős kelléktáros ellen január végén emeltek vádat a Rust című western forgatásán lelőtt Halyna Hutchins operatőr ügyében. Alec Baldwin 2021. október 21-én az új-mexikói Santa Fében, a Rust című film forgatása közben lőtte le a vezető operatőrt, a 42 éves Hutchinst, és sebesítette meg Joel Souza rendezőt egy olyan kellékfegyverrel, amelyben mindmáig tisztázatlan okból éles lőszer volt.

A Rust című western forgatását a halálesetet követően leállították, de a produkció célja, hogy a filmet befejezzék. A Rust Movie Productions közölte, hogy a forgatásokat tavasszal folytatják, amelyben a produceri feladatokat Matthew Hutchins, a 2021-ben életét vesztett operatőr, Halyna Hutchins férje veszi át.

A múlt héten azt is bejelentették, hogy a filmforgatás folytatásának körülményeit, valamint Halyna Hutchins életét külön dokumentumfilmben is megörökítik.

dr. Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com