Hírek

Alejandro González Iñárritu rövidebbre vágja új filmjét

Alejandro González Iñárritu

A világhírű rendező, Alejandro González Iñárritu azt nyilatkozta, hogy a teljes szívét beleadta a Bardo című új filmjébe, de az első visszajelzések alapján 22 perccel rövidebbre vágja – olvashattuk a Variety oldalán.

Iñárritu azt nyilatkozta, hogy szerinte a modern mozi a stílust helyezi előtérbe, és a mondanivalóra kevesebb hangsúlyt fektet, s ez nem egy jó irány. A fiatal filmesek munkáiból, hiába néz ki jól a film, hiányolja a szívet-lelket, amit pedig ő életműve során rendre megpróbált beletenni filmjeibe, különösen az utolsó filmjébe, a Bardo című alkotásba, amely idén kerül a mozikba.

A Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths című produkció a Leonardo DiCaprioval készített Visszatérő után az első filmje, vagyis hét év szünet után idén láthatunk új filmet a rendezőóriástól. Ha valaki kedvet kap áttekinteni Iñárritu életművét, a Tíz a huszonegyből – Az új évezred emblematikus rendezői című Filmtekercs-könyvben a tíz rendező portré közül egyet Iñárritu munkásságának bemutatására szenteltünk.

A Bardo különböző családi kapcsolatokat, kulturális identitással kapcsolatos kérdéseket és egy művész karrierjét helyezi górcső alá. A Federico Fellini 8 és 1/2 című művét idéző Iñárritu-film szürreális utazásokat jár be a hagyományos elbeszélési konvenció eltörlésére, és egyben ezt az abszurd eszközt használja a súlyos téma enyhítése érdekében. A velencei bemutató vegyes visszajelzései alapján úgy döntött a rendező, hogy 22 perccel rövidebbre vágja a filmet. Arról is beszélt, hogy mindenét beleadta ebbe a filmbe. Nem arról van szó, hogy el akarta készíteni,

hanem szüksége volt rá, hogy elkészítse ezt a filmet.

Ez a személyes és a nézők számára kihívást jelentő alkotás a Londoni Filmfesztiválon mutatkozik majd be. A mozikba november 18-án kerül, a Netflixen pedig december 16-tól tekinthető meg.

Keleti Léda

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com