Hírek

Alexander Payne következő filmjét a Netflix égisze alatt rendezi, Mads Mikkelsennel a főszerepben

Alexander Payne három és fél éve elhatározta, hogy Karl Ove Knausgaard írásai alapján forgat filmet. A projekt most egy nagy lépéssel közelebb került a megvalósításhoz.

Talán a legismertebb kortárs norvég szerző, Karl Ove Knausgaard, a vikingek nyomvonalát követő, Észak-Amerikát átszelő utazásai során született My Saga című cikkei adják az alapját Alexander Payne következő filmjének. A forgatókönyvet Erlend Loe jegyzi, a produceri székben pedig Albert Berger és Ron Yerxa ülnek majd, akik korábban Payne Nebraska és az Election című filmjeivel kapcsolatos produceri feladatokat is végezték.

A forgatási munkálatok az IndiWire értesülései szerint a jövő hónapban kezdődnek majd — Svédország, Dánia és az Egyesült Államok területén jelölték ki a helyszíneket. A film középpontjába pedig a tervek szerint egy apa-lánya kapcsolat kerül majd.

A projekt hivatalos címe jelenleg még nem ismert. Miközben Payne kulináris élvezetekre fókuszáló The Menu című filmterve, amiben Emma Stone és Ralph Fiennes játsszák majd a főszerepet, szintén előkészületi fázisba lépett. A Deadline értesülései szerint azonban jelen pillanatban az új projekt élvez prioritást.

Payne-nek — aki korábban a Kerülőutak és az Utódok forgatókönyvéért egyaránt a Legjobb Adaptált Forgatókönyv Oscar-díját vihette haza — legutóbb a 2017-es Kicsinyítés című filmje volt látható a mozikban, ahol a rendező a társadalmi szerepeket tette a szó szoros értelmében nagyító alá, Matt Damon, Hong Chan és Christoph Waltz főszereplésével.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..