Hírek

Alexander Skarsgård, a sötét ember – The Stand előzetes

The Stand 2020

Stephen King egyik legnagyszerűbb regényéből készült sorozat-adaptáció, melynek befutott az előzetese. A The Stand parádés szereposztással decemberben érkezik a CBS-re.

A CBS legújabb siker várományos műsorának kedvcsinálóját tette közzé a minap. A produkció Stephen King legnépszerűbb és legelismertebb regénye, a The Stand alapján készült.

A posztapokaliptikus dark fantasy akár pandémiás jelenünkben is játszódhatna. Története szerint ugyanis a Captain Trips nevű influenzavírus okozta tömegpusztítás után szinte a teljes emberiség kipusztul. A túlélők kegyeiért két vezető küzd meg.

A 108 éves Abigail Anya (Whoopi Goldberg) és a rendkívül karizmatikus, ám irdatlan hatalommal és erővel bíró sötét ember, Randall Flag (Alexander Skarsgård).

Utóbbi tekintélyes sereget toboroz maga köré a megmaradt földlakókból. Valódi szándékai sokáig homályban maradnak. A másik csoportosulás egyfajta demokratikus városállamot alapít. A végső, mindent eldöntő összecsapás természetesen elkerülhetetlen.

A 10 részes széria első és utolsó epizódját Josh Boone dirigálja, és sztárszereposztással csábítja a nézőket. Goldberg és Skarsgård mellett Amber Heard, James Marsden, Odessa Young, Jovan Adepo és még sokan mások parádéznak a produkcióban. A sorozat érdekessége még, hogy

King egy teljesen új befejezést írt neki, ami eltér az eredeti, 1978-as, de a későbbi, 1990-es bővített kiadású regény zárásától is.

King regényét – mely magyarul Végítélet címmel jelent meg – 1994-ben egyszer már televízióra alkalmazták egy négyrészes sorozat formájában az ABC számára, Mick Garris rendezésében. A főbb szerepekben többek között Gary Sinise, Molly Ringwald és Jamey Sheridan volt látható.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya