Hírek

Alfonso Cuarón filmje nyitja az idei Velencei Filmfesztivált

George Clooney a Gravity című filmben

George Clooney a Gravity című filmbenAz űrben játszódik Alfonso Cuarón mexikói rendező Gravity című filmje, amelyet a 70. Velencei Filmfesztivál nyitóestéjén vetítenek le augusztus 28-án.

George Clooney és Sandra Bullock amerikai színész a főszereplője a versenyen kívül bemutatott filmnek, amely 3D változatban lesz látható a nyitóünnepség estéjén a velencei Lidón található Palazzo del Cinema filmpalotában.
A Gravity az űrhajójától elszakadó és az űrben elvesző két űrhajósról szól. Bullock Ryan Stone-t, az első misszióján részt vevő űrkutatót alakítja, Clooney Matt Kowalsky veterán űrhajóst, aki legutolsó missziójára indult. Űrséta közben egy véletlen baleset következtében űrhajójuk megsemmisül, és ők egymáshoz kötve egyedül maradnak a sötét, mélyen csendes űrben, távol a Földtől és a megmenekülés reményétől.

Cuaron nem először vesz részt a Velencei Filmfesztiválon: 2001-ben az Anyádat is (Y tu mama tambien) című filmmel elnyerte a legjobb forgatókönyvnek járó Osella-díjat. 2006-ban Az ember gyermeke (Children of Men) című filmjével Lanterna Magica-díjat kapott, és szintén Osella-díjat a fényképezésért, amelyet Emanuel Lubezki mexikói operatőr vett át. Lubezki fényképezte a Gravity-t is.

A szeptember 7-ig tartó Velencei Filmfesztivál 2001-ben is sci-fi ihletésű filmmel kezdődött, akkor a Clint Eastwood által rendezett Space Cowboys című alkotással.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com