Hírek

Alicia Vikander sorozatban tér vissza Hitchcock klasszikusához

Alicia Vikander

A svéd színésznő, Alicia Vikander első amerikai tévés szereplésére készül gyakorlott írók és producerek között.

Az MGM televízió készít antológia sorozatot Alfred Hitchcock Gyilkosság telefonhívásra című 1954-es klasszikusából – tudtuk meg a Varietyből. A projektet Terence Winter fejleszti, aki korábban olyan stílusos sorozatok mögött állt, mint a Gengszterkorzó (Boardwalk Empire) vagy A maffiózók (The Sopranos). Az alap itt is Frederick Knott színműve, amiből az eredeti film is készült. Az új sorozat azonban női nézőpontból készül, főszereplője pedig Alicia Vikander lesz.

A színésznő maga is executive producerként van jelen a projektben Vikarious Film nevű produkciós cégén keresztül, de ott van még Michael Mitnick, akivel Winter a Bakelit című HBO sorozatot is készítette.

Ez lehet Vikander első amerikai tévés produkciója. A színésznő eddig csak a nagyvásznon tört be az újvilágba, ráadásul idén ősszel a Netflix 1 évad után elkaszálta A Sötét Kristály – Az ellenállás korát, ahol egy kisebb hang szerepe volt.

De a járvány miatt filmes vonalon sem túl rózsás a helyzet. A feminista Gloria Steinem 20-40 évei között játszódó The Glorias néhány koraőszi fesztivál után jellemzően az interneten landolt. A The Green Knight című fantasy-horror film bemutatója pedig a South by Southwest fesztiválon volt tervben, de egyelőre nagy a csend körülötte.

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, felelős szerkesztő. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu