Hírek

Alicia Vikander és John David Washington párosa érkezik a Netflixre!

A jövőre érkező Born to be Murdered című thriller producere ráadásul a Szólíts a neveden és a Sóhajok rendezője, Luca Guadagnino. Még egy ok, amiért érdemes várnunk 2021-et.

Washington (Tenet, BlackKklansman) és az Oscar-díjas Vikander (A dán lány, Ex machina, Fény az óceán felett, Tomb Raider) egy párt alakít, akik görögországi Trikalában töltött nyaralásuk alatt tragikus következményekkel erőszakos összeesküvésbe keverednek – írja a The Hollywood Reporter.

A filmet tavaly forgatták Görögországban. Kevin Rice forgatókönyve alapján

Ferdinando Cito Filomarino rendezte, akinek a Born to be Murdered lesz angol nyelvű rendezői debütálása. Viszont bőven nem az első közös munkája Guadagninóval:

Filomarino a Szólíts a neveden és a Sóhajok munkálataiban is részt vett, valamint 2010-es rövidfilmjében (Diarchy) és Antonia című, 2015-ös olasz filmjében, akárcsak ezúttal, Guadagnino volt a producer. Vikander és Washington mellett látni fogjuk még a Born to be Murderben Vicky Kriepst (Fantomszál) és Boyd Holbrookot (Narcos, Logan) is. A Netflix nem érte be ennyivel,

Washingtont ugyanis egy másik produkcióban, a karantén alatt titokban felvett Malcolm & Marie-ben is láthatjuk majd

Zendaya oldalán a streamingóriás kínálatában.

Emellett Washington David O. Russell (Napos oldal, Amerikai botrány, Joy, A harcos) filmjében is szerepelni fog; ennek forgatása a jelenlegi tervek szerint januárban veszi kezdetét. A Tenet sztárja mellett ráadásul nem kisebb neveket vonultat fel, mint Christian Bale és Margot Robbie, az operatőr pedig Emmanuel Lubezki.

A Born to be Murdered 2021-ben érkezik, de egyelőre ennél pontosabb dátum nem ismert.

Avatar

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya