Hírek

Robert Rodriguez újra formában – Alita: Battle Angel előzetes

Robert Rodriguez mangát adaptál James Cameron produceri felügyelete alatt. Ez az Alita: Battle Angel, most pedig az első képsorokat is megkaptuk.

„Roberttel már évek óta együtt akarunk dolgozni, és nagyon izgatott lettem, mikor bejelentette, hogy meg akarja csinálni a Battle Angelt.” – nyilatkozta James Cameron (Terminátor, Avatar) még 2015-ben – „Jó csapatjátékos, és úgy érzem, mintha két gyerek lennénk, akik egy go-kart összerakásán ügyködnek. Ez a projekt nagyon közel áll a szívemhez, és kizárólag Robertben bízom, hogy a technikai virtuozitásával és lázadó stílusával megállja a helyét a rendezői székben.”

Az Alita: Battle Angel képsorai alapján nem hazudott Cameron.

Látványos projekt készült el, mely teljesen elüt Robert Rodriguez eddigi munkáitól. Készített már a mexikói rendező Sin City-t, meg Alkonyattól pirkadatigot, de az utóbbi években csak a Kémkölykök és a Machete-filmek fűződtek a nevéhez, melyek hatalmas minőségi zuhanások. Az Alita visszahozhatja a rendező renoméját.

Yukito Kishiro Gunmn című mangáját Cameron és Rodriguez adaptálta forgatókönyvvé. Társuk a munkában Laeta Kalogridis volt, aki a Terminátor: Genisys és a Viharsziget szkriptjében is közrejátszott.

A történet a több évszázaddal későbbi jövőben játszódik, ahol a CGI-vel és motion capture technológiával létrehozott Alitát (Rosa Salazar) követhetjük nyomon. Ő egy amnéziás kiborg, akit egy szemétdombról mentett meg a Christoph Waltz által játszott orvos. Később a robotlány fejvadásszá válik.

A további szerepekben Mahershala Alit, Jennifer Connellyt, Ed Skreint és Jackie Earle Haley-t is láthatjuk. Az Alita: Battle Angel 2018 júliusában érkezik.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com