Hírek

Alkalmi bélyegen Kukori és Kotkoda

 A magyar animáció egyik legismertebb alkotását, a A Kukori és Kotkoda című rajzfilmsorozatot ábrázoló alkalmi bélyegblokkot bocsátott ki a Magyar Posta az MTVA-val együttműködésben.

A közös kezdeményezésként 2019-ben indított Mesehősök bélyegkollekció újabb darabját az MTVA és a Magyar Posta bocsátották forgalomba. Hegmanné Nemes Sára, a Magyar Posta Zrt. elnöke elmondta: a Süsü, a sárkány és a Frakk, a macskák réme után idén a Magyar Televízió egy másik ikonikus mesesorozatának, az 1970-es években bemutatott Kukori és Kotkoda címszereplőivel készült 50 ezer példányban egyedi bélyegblokk, amelynek három címletén a három főszereplő, keretrajzán a baromfiudvar és a további szereplők láthatók.

A Kukori és Kotkoda az első olyan tévémese-sorozat, amely a Magyar Televízió megrendelésére született, írója Bálint Ágnes, tervezője és rendezője Mata János volt.  Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója kiemelte: a mese szereplői örökérvényű értékeket közvetítenek, mindezt szórakoztató formában, mesefigurák által, vicces történetek során, amelyeken generációk nőttek fel.

(Forrás:MTI)

Incze Kata

Incze Kata 2018-ban végzett a kolozsvári Sapientia filmkészítés szakán, mester tanulmányait is ott folytatta. Jelenleg diplomafilmjét készíti, rendezőasszisztensként dolgozik és rendszeresen publikál a Filmtetten is. Szereti a hollywoodi reneszánszt, az amerikai független filmeket és mindent, amiben sokat beszélnek és mégis izgalmas.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com