Hírek

Áll a bál a Sikoly 7. háza táján

Rendezőcsere, írósztrájk és két elvesztett főszereplő után teljes koncepcióváltáson fog átesni az ikonikus horror sorozat következő felvonása.

A Sikoly 2011-ben megjelent 4. része után egy bő 10 éves szünet várt Ghostface karakterére. Időközben készült egy 3 évadot megélt MTV sorozat is az alapanyagból, de a széria atyja, a 2015-ben elhunyt Wes Craven nélkül nem igazán tudott senki érdemben hozzányúlni a mozis folytatáshoz. Végül 2022 elején tört meg a jég, mikor az Aki bújt rendezőpárosa, Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett friss vért pumpáltak a szériába a számozás nélküli Sikollyal. A Radio Silence párosa sikeresen modernizálta az alapanyagot, miközben megőrizték Wes Craven szellemiségét is. Továbbá sikerült olyan fiatal és friss arcokat is sikeresen bevezetniük a szériába, mint a főszereplő Sam-et játszó Melissa Barrera és a húgát, Tara-t játszó Jenna Ortega, aki jelenleg a legfelkapottabb fiatal tehetségnek számít a netflixes Wednesday-nek köszönhetően. Idén márciusban meg is érkezett a folytatás a Sikoly VI. képében, ami minimális minőségbeli csökkenése ellenére szintén szállította az elvárt nézőszámokat, így nem volt kétséges a mihamarabbi folytatás.

Viszont jelenleg rengeteg tényező nehezíti a film elkészültét.

A hollywoodi írósztrájkok visszavetették a forgatókönyv elkészültét és időközben Olpin és Gillett is lelépett egy másik projekthez, helyükre pedig a Boldog halálnapot! és a Freaky rendezője, Christopher Landon ült. De a legnagyobb csapás csak ezután érte a filmet (vagy a stúdió mérte saját magára) azzal, hogy kirúgták az előző két rész főszerepét játszó Melissa Barrera-t, aki az Instagram profilján kommentálta a jelenleg is zajló Izrael – Hamász háborút, és népírtásnak nevezte a Gáza elleni támadásokat, ami nem igazán nyerte el a film produkciós cégének, a Spygalass-nek a tetszését. Az azonnali kirúgás futótűzként terjedt el a közösségi média felületeken és hiába a magas szolidaritás a színésznő mellett, nem úgy tűnik, hogy a Spyglass meggondolná elhamarkodott döntését vagy akár Barrera visszavonná nyilatkozatát az üggyel kapcsolatban.

Nem sokkal később pedig jött a hír, miszerint Jenna Ortega is otthagyja a készülő hetedik felvonást.

Viszont a korai pletykák ellenére nem a Berrera iránti szolidaritás volt az indok, hanem egy sokkal korábbi elhatározás a széria elszakadásától és a Wednesday 2. évadának forgatásával való ütközés miatt. A stúdió viszont az 5. és 6. film kulcsszereplői nélkül is folytatná a sorozatot, így egy alapos koncepcióváltáson készül átesni a projekt. A korábbi részek írói, James Vanderbilt és Guy Busick az eddig elkészült szkriptet gondolná újra olyan irányba, hogy visszatérhessen a széria örök final girlje, Neve Campbell Sidney Prescottja és Patrick Dempsey által alakított Mark Kincaid is a Sikoly 3.-ból.

Minden fejlemény nagyon friss és ingatag, így nem merünk még semmit készpénznek venni, de reméljük, hogy a felek közötti konfliktusok nem fogják megpecsételni a film sorsát.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com