Hírek

Almodóvar nem hajlandó behódolni a streamingszolgáltatóknak

A mindig elfoglalt és újabb projekteket kitervelő spanyol rendezőzseninek, Pedro Almodóvarnak jelenleg is több projekt van a tarsolyában. A rendező bőven kapja is az ajánlatokat új filmjére a különféle streamingóriásoktól, ő azonban nem fogadja el egyiket sem, mondván: a mozik megmentéséért küzd.

Bár többen is úgy gondolták, hogy a Fájdalom és dicsőség után lelassít a 71 éves rendező, kettőt pislogtunk és Almodóvar erre máris rácáfolt: legutóbb Velencében debütált a The Human Voice című, Tilda Swinton főszereplésével készült rövidfilmje, és szintén itt számolt be további filmterveiről, amik között szerepel két másik rövidfilm is, közülük az egyik a Strange Way of Life című szokatlannak ígérkező western, valamint egy disztópikus alkotás a mozi haláláról – ami jelen helyzetben egy kissé ironikus, aktuális (és épp ezért szomorú) témaválasztás.

Mégis a talán legjobban várt új projektje a Madres Paralelas, amelynek munkálatait már idén megkezdte, és a jelenlegi tervek szerint 2021 elején kezdődik meg a forgatása – írja az IndieWire. Ez a filmterv azért is különösen ígéretes és izgalmas, mert

végre ismét a rendező felfedezettje és múzsája, Penélope Cruz kerül a főszerepbe

– ahogyan történt ez a Volver vagy a Megtört ölelések esetében is. A Madres Paralelas forgatókönyve elkészült: egyelőre annyit tudni, hogy két anyáról fog szólni, akik egyszerre szülik meg gyereküket. A két nő életét ezt követően párhuzamosan követjük végig. A filmre a Netflix is ajánlatot tett, a rendező testvére, Augustín Almodóvar azonban megerősítette: a film nem kerül a streamingóriáshoz – olvastuk a The Playlisten.

A Madres Paralelas producere (nem meglepő módon) ismét Augustín Almodóvar, aki a rendezőhöz hasonlóan gondolkodik a streamingszolgáltatók térhódítása és a mozik veszélybe sodródását illetően: „Azok számára, akik szeretünk filmeket látni a nagy képernyőn, aggasztó a jelenlegi időszak, mivel a filmszínházak napról napra nehezebb helyzetbe kerülnek” – mondta Augustin.

„Úgy gondoljuk azonban, hogy a mozikért küzdeni kell. Pedro a régi iskolába tartozik, és rendíthetetlenül mozivászonra készíti filmjeit.

Annak ellenére is, hogy több ajánlatot kaptunk a legnagyobb streamingszolgáltatóktól.”

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com