Hírek

Alulteljesít Kínában a Wonder Woman 1984

Wonder Woman

A poszt-Covid érában már a kínai mozik sem vonzzák a közönséget, így a Wonder Woman 1984 bemutatóját követő első hétvége is lehangoló számokat hozott.

Bár Kínában már jóformán lecsengett a járvány (az előző héten mindössze 104 új esetet jelentettek), mégsem tódulnak tömegek a mozikba. Az országban 2014 óta nem volt ilyen alacsony a moziba járók száma a karácsony előtti időszakban. Ez pedig a filmbemutatókat is komolyan érinti, hisz a nyugati blockbusterek egyik legfőbb piacává vált Kína fontos célország. Ezért is számít nagy kiesésnek, ha ott nem megy akkorát egy film.

Így járt a december 18-án debütált Wonder Woman 1984 is:

csupán 18 millió dollárnyi bevételt hozott az első hétvégén, ami az előző film 38 milliójához képest elég alacsony szám.

A különbség azért is lehangoló, mert az első Wonder Woman film Kínában minden idők negyedik legjobb hétvégéjét hozta a Warner filmjei közül. A Variety szerint így elég valószínű, hogy a folytatás nem éri el a 2017-es első rész 90.5 milliós bevételét, amit a film csak Kínában sepert be.

A Warner Bros-nál persze számítottak az alacsony jegyeladásra, ezért is döntöttek úgy, hogy rögtön streamingre küldik a Wonder Woman 1984-et. A precedens nélküli lépés azonban nem csak a Gal Gadot-vezette szuperhősfilmre vonatkozik. A következő évben minden fontosabb Warner film a mozis bemutatóval egy időben elérhetővé válik az HBO Max-on. A nagy horderejű döntés ellen többen is felszólaltak, köztük az érintett Dűne rendezője, Denis Villeneuve is.

Mindenesetre azért jó is történik a Wonder Woman 1984 háza táján. Az első sajtóvetítések után például rengeteg pozitív vélemény árasztotta el a Twittert, ezekből szemezgettünk:

„Óriási hír: a Wonder Woman 1984 fantasztikus! A történet kiváló és időtálló üzenettel rendelkezik, rengeteg a meglepetés, kiváló munkát végeztek Cheetah és Max Lord karakterénél (Wiig és Pascal egyaránt remek). Ideje hangolódni, ez komoly cucc!”

Wonder Woman 1984 december 25-én debütál az HBO Max streaming-szolgáltatón. Hazánkban a korlátozások miatt egyelőre nem várható mozipremier.

Takács Janka

Janka a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán végzett, marketinges szakemberként dolgozik. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com